Domnilor, protejați-vă sănătatea inimii și a vaselor de sânge! Bolile de inimă și circulatorii ucid anual, peste patru milioane de oameni din lumea întreagă. Cele mai multe se înregistrează în rândul bărbaților.

50% dintre români, răpuși de bolile cardiovasculare 

Peste 1,9 milioane de europeni mor, în fiecare an, din cauza acestor suferințe, conform celei de-a patra ediții a Statisticii Bolilor Cardiovasculare în Europa 2012. Cele mai recente date evidențiază faptul că, în România, 50% dintre decesele cauzate de bolile cardiovasculare sunt înregistrate în rândul reprezentanților sexului tare. Conform raportului de evaluare a 2.017 subiecți, toți bărbați, au prezentat un risc crescut de deces din cauza problemelor de sănătate cardiacă sau vasculară. Obezitatea, fumatul, hipertensiunea arterială și diabetul sunt principalii factori care cresc numărul bărbaților ce se sting în urma complicațiilor afec­țiunilor cardiovasculare. “Stilul de viață al oamenilor este amenințat de lipsa informațiilor, precum și de atenția scăzută pe care o acordă obiceiurilor zilnice. 

Asigurarea de sănătatea ar putea fi un prim pas făcut pentru liniștea sufletească. Unele pachete oferă programe de prevenție, iar în cazul în care boala apare, ele acoperă de asemenea servicii medicale specializate”, spune Alina Coman, coordonator de marketing și PR la MediHelp Internațional.