Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat că alegerea lui Călin Popescu Tăriceanu în funcţia de preşedinte al Senatului cu ajutorul PSD s-a dorit a fi „o momeală pentru unii membri PNL“, o încercare de „a induce nesiguranţă în PNL“.

Klaus Iohannis a catalogat alegerea lui Tăriceanu în funcția de președinte al Senatului drept „o mișcare curioasă”. „După părerea mea, domnul Tăriceanu a fost pus acolo pentru a se constitui în momeală pentru unii membri PNL, care poate trag concluzia greşită de acolo”, a spus Iohannis. Dar, a adăugat el, niciun liberal nu a tras concluzii greșite. Pentru Iohannis, Tăriceanu, senator independent, este preşedintele Senatului şi nu reprezintă nimic acolo din punct de vedere politic.

În privința câștigului pe care Călin Popescu Tăriceanu l-ar putea aduce PSD, Klaus Iohannis a afirmat că acesta nu reprezintă niciun câștig și că probabil consilierii lui Ponta i-ar fi sugerat că „dacă procedează aşa, induce nesiguranţă în PNL. Acea promovare surpriză a domnului Tăriceanu este îndreptată împotriva PNL, nu pro-PSD. PSD nu câştigă nimic de acolo”. Referitor la declaraţia premierului potrivit căreia promovarea lui Tăriceanu în fruntea Senatului este o încercare de refacere a USL, Iohannis a spus că „e aceeaşi poveste anti-PNL” și că USL nu poate fi reînchegat printr-un senator independent.