A început “construcția” primei case care va ajunge pe Lună. Artistul suedez Mikael Genberg, în vârstă de 50 de ani, a demarat proiectul de amplasare a unei locuințe pe suprafața Lunii. 

Casa, a căror costuri de “construcție” se vor ridica la aproximativ 15 milioane de dolari, va fi clădită din donații. De alt­fel, inginerii spațiali au și început lucrările la noua locuință din afara ­Terrei. Aceasta va avea o suprafață de șase metri pătrați, o înălțime de peste doi metri și va fi realizată în stilul tradițional scandinav. Structura ei va fi realizată pe un schelet din carbon și va fi acoperită cu un material gonflanbil. Cum va ajunge ine­dita “construcție” pe Lună? Casa va putea fi ridicată de la distanță, de pe Pământ, spre Lună cu sprijinul companiei americane Astrobotic. Se apreciază că amplasarea se va realiza prin acționarea unor pompe care vor umfla materialul exte­rior. Amplasarea se preconizează a avea loc în octombrie 2015. 

Și totuși, casa nu va fi locuibilă, acesta fiind doar un proiect artistic al suedezului Mikael Genberg care vrea ca opera lui să simbolizeze transformarea spațiului într-o destinație accesibilă oamenilor de pretutindeni. “Proiectul intersectează cultura cu tehnologia, arta cu știința, istoria cu viitorul, dar, mai ales, omenirea cu spațiul”, explică inginerii spațiali.