Canotaj. Echipajele României de doi rame fără cârmaci, atât cel feminin cât și cel masculin, au cucerit medaliile de aur în concursul de canotaj din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret Nanjing 2014. Echipajul feminin de doi rame fără cârmaci, format din Denisa Tilvescu și Cristina Georgiana Popescu a câștigat pe ultima sută de metri, devansându-le pe adversarele din China și Canada. O cursă asemănătoare au făcut Ciprian Tudosă și Gheorghe Robert Dedu în finala masculină de doi rame fără cârmaci, învingând echipajele din Cehia și Turcia.


Tenis. Simona Halep a fost desemnată, conform ierarhiei WTA, cap de serie nr. 2 la ultimul turneu de Mare Șlem al anului, US Open, care va debuta pe terenurile de la Flushing Meadow din New York, americanca Serena Williams, nr. 1 mondial, fiind principala favorită a competiției, în timp ce finalista din ultimii 2 ani, belarusa Victoria Azarenka, este cap de serie nr. 16. Dintre cele mai bune jucătoare ale lumii, la marea confruntare din metropola americană nu lipsește decât chinezoaica Li Na, nr. 3 mondial, accidentată. 


Box. Ion Ionuţ, alias Jo Jo Dan (foto), va boxa cu italianul Leonard Bundu într-un meci eliminatoriu, câștigătorul urmând să devină challengerul deţinătorului centurii IBF la categoria semimijlocie, englezul Kell Brook, informează boxingscene.com.  „La nouă luni după data de 16 august, Kell Brook va trebui să își apere titlul în faţa unui challenger obligatoriu. La șapte luni după data de 16 august – pentru că anunţăm cu 60 de zile în avans – îl vom notifica să înceapă negocierile cu câștigătorul meciului dintre Dan și Bundu. Între timp, Kell Brook poate boxa cu oricine din top 15 sau poate boxa cu alt campion, WBA, WBC sau WBO“, a declarat Lindsey Tucker, oficial al IBF.