Institutul Clinic Fundeni

Copiii și tinerii tratați la Institutul Clinic Fundeni, din Capitală, au mai multe șanse să iasă învingători din lupta cu temuta maladie. Secția de Pediatrie II a unității medicale a fost dotată cu aparatură nouă, modernă, necesară în terapia cu citostatice. 

La începutul acestui an, Asociația “Aripi spre Viață” a inițiat proiectul “Împreună pentru Viață!”. Prin acest proiect se urmărește strângerea de fonduri în valoare de 150.000 euro pentru procurarea de aparatură medicală destinată Secției de Pediatrie II, din cadrul I.C. Fundeni. Mai exact, se dorește echiparea celor 6 stații (care cuprind fiecare trei infusomate și un injectomat, 36 de infusomate și 20 de injectomate) cu aparatură medicală prin care se administrează corect, sigur și eficient tratamentul cu citostatice pentru copiii și tinerii bolnavi de leucemie, cancere și alte 

boli grave. “Până acum, proiectul a reușit să strângă suma de 47.860 de lei, din care 32.860 de lei au fost folosiți pentru procurarea primei stații cuprinzând trei infusomate și un injectomat și 15.000 lei  pentru două infusomate. (…) Este un proiect transparent, prin care dorim să aducem o schimbare în bine, esențială în realizarea actului medical, să continuăm seria proiectelor de îmbunătățire și schimbare a condițiilor de tratare a copiilor afectați de cancer, alăturându-ne eforturilor medicilor de a le salva viețile”, explică Nicoleta Vlad, președintele Asociației “Aripi pentru Viață”. Un pas important în susținerea tratamentelor acestor copii grav bolnavi este și reabilitarea, în primul trimestru al acestui an a celor șapte infusomate existente, care, datorită  uzurii și folosirii îndelungate au necesitat reparații urgente. Costurile s-au ridicat la 10.263,42 de lei, bani proveniți, de asemenea, din donații.