Premierul Victor Ponta a anunțat că va prezenta celor două Camere ale Parlamentului principalele priorități ale Guvernului în materie de acte normative, pentru a fi luate în discuție în sesiunea de primăvară a Legislativului. Prioritare vor fi Codul Fiscal și Codul de procedură fiscală.

„În calitate de prim-ministru, voi dori să prezint celor două Camere ale Parlamentului, în prima săptămână de la reluarea sesiunii, săptămâna 1 – 8 februarie, principalele priorități ale Guvernului pentru sesiunea de primăvară a Parlamentului, actele normative pe care dorim să le transmitem spre aprobare – și aici vorbesc în primul rând de Codul fiscal și Codul de procedură fiscală – în așa fel încât să existe o coordonare între acțiunile și prioritățile Guvernului și cele ale Parlamentului”, a declarat Victor Ponta. El a mai precizat că, în cadrul Biroului Permanent Național al PSD, au fost desemnați responsabilii din partea partidului pentru principalele proiecte politice ale începutului de an, referitoare la continuarea procesului de revizuire a Constituției. Referitor la sistemul electoral, BPN al PSD a decis ca președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, să coordoneze grupul de lucru al partidului, precum și pozițiile politice. 

Un alt proiect pe care social-democrații doresc să-l ducă mai departe, în 2015, este cel privind reforma administrativ teritorială, descentralizarea și regionalizarea. „Este un alt proiect în care dorim să continuăm demersurile începute în anul 2012, însă pentru toate aceste proiecte este evident nevoie nu doar de voința majorității actuale, ci este nevoie de un dialog între putere și opoziție”, a argumentat premierul.