La finalul audierii în Comisia parlamentară de control a Serviciului, ca urmare a acuzaţiilor aduse de Elena Udrea, audiere care a avut loc, luni, 9 februarie,  directorul interimar al SRI, Florian Coldea a spus că respinge „categoric“ afirmaţiile făcute în spaţiul public la adresa sa, pe care le consideră „denigratoare şi lipsite de orice fundament real“.

 Florian Coldea a mai declarat: “Am pus la dispoziţia Comisiei toate informaţiile solicitate şi am răspuns la întrebările adresate de fiecare membru al Comisiei, la cele cinci puncte ale ordinii de zi. Am prezentat faptul că, pe durata anului trecut, an puternic marcat de retorică electorală, atât instituţia cât şi conducerea SRI au acţionat în condiţii de deplină neutralitate şi echidistanţă politică, iar activitatea în relaţia cu reprezentanţii Justiţiei, Ministerului Public, fie că vorbim de Parchetul General, DNA sau 

DIICOT, s-a desfăşurat strict în limitele legii şi ale protocoalelor de cooperare. În ceea ce priveşte afirmaţiile publice din ultima perioadă, la adresa instituţiei şi a mea, personal, după ce am răspuns tuturor întrebărilor, am solicitat comisiei permisiunea de a mă retrage, astfel încât directorul general pentru securitate, cel care a iniţiat şi realizat verificarea internă, să poată prezenta în condiţii obiective informaţiile rezultate din această verificare şi să răspundă la întrebările comisiei“, a spus Coldea.

Ce spune Udrea contra lui Coldea?

Reamintim că, în ultimele zile, deputata Elena Udrea a îndreptat de mai multe ori degetul împotriva interimarului de la SRI, afirmând că a depus la DNA un denunţ împotriva actualului director interimar al SRI, Florian Coldea, pe care îl acuză că a instrumentat campania împotriva sa, în denunţ fiind amintită şi Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA. Apoi, Elena Udrea a afirmat că fostul său soţ, Dorin Cocoş i-a relatat că, la solicitarea actualului director interimar al SRI Florian Coldea, i-a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, pentru a-şi finanţa televiziunea, România TV. Apoi, pe o reţea de socializare, deputata a spus despre reacţiile pe care le-au produs dezvăluirile sale făcute în urmă cu o zi, că s-a creat panică, pentru că ”a acuzat un general de serviciu secret” şi asta arată ”teama pe care o generează SRI-ul celor cu secrete în dulap”. Apoi, Elena Udrea a spus că  directorul interimar al SRI, Florian Coldea, „cere timp pentru a-şi putea rezolva problemele“, eventual până o va „rezolva“ şi pe ea.

Băsescu: Ştiam de acuzaţiile lui Udrea la adresa lui Coldea

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că Elena Udrea i-a spus aceleaşi lucruri pe care le-a susţinut în presă despre generalul Coldea, înainte de a le face publice. “Elena Udrea mi-a spus. În mod categoric mi-a spus, dar preşedintele nu are niciun mijloc de verificare. Preşedintele nu are posibilitatea, ci Parlamentul. Preşedintele este beneficiarul informaţiilor“, a declarat fostul preşedinte al României. Băsescu a mai susţinut, după discursul de la congresul PMP, că va reacţiona la recentele declaraţii din spaţiul public despre ultimul său mandat: „M-am hotărât să nu-mi las distrus mandatul, voi relua toate minciunile din spaţiul public, din ultima perioadă. Mi-am făcut o listuţă“, a precizat Traian Băsescu.

Precizăm că Elena Udrea a fost denunţată la DNA de omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat în dosarul Microsoft, de la care Udrea ar fi pretins şi primit 500.000 de euro „pentru a-i rezolva problemele din justiţie“, se arată în referatul prin care procurorii cer arestarea deputatei. Pe de altă parte, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut de la Camera Deputaţilor, două avize pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, unul în dosarul „Gala Bute“ şi celălalt în dosarul Microsoft.

În dosarul „Gala Bute“, avizul a fost cerut după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea şi pentru luare de mită. DNA a solicitat atât avizarea urmăririi penale pentru noua faptă, cât şi încuviinţarea arestării preventive.