Daniel Horodniceanu a primit avizul favorabil de la Secţia pentru procurori a CSM, pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al DIICOT. El a primit din partea magistraților cinci voturi „pentru” şi două „împotrivă”.

Procurorul Daniel Horodniceanu a spus, în interviul susţinut la CSM, că trebuie îmbunătăţită imaginea DIICOT şi readusă încrederea în procurori. „Echipa care va conduce ­DIICOT este important să readucă spiritul acestei structuri de până acum. Trebuie readusă încrederea în rândul efectivelor de procurori. Este importantă specializarea procurorilor. Este foarte important ca procurorul şef să se poată sprijini pe procurorii şefi de servicii”, a spus Horodniceanu.

Cine este noul procuror șef al Direcției de Investigare a Criminalității Organizate

 

Procurorul Daniel Horodniceanu este formator, în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii, în probleme de etică şi deontologie profesională a magistratului, formator în domeniul ascultării copilului în cadrul procedurilor judiciare, precum şi în domeniul protecţiei victimelor infracţiunilor de violenţă şi trafic de persoane. Potrivit MJ, el a participat la numeroase forme de pregătire profesională, organizate în ţară şi în străinătate. Horodniceanu a absolvit cursuri postuniversitare în domeniul dreptului penal, al eticii şi deontologiei profesionale a magistraţilor, protecţiei victimelor infracţiunilor de violenţă şi trafic de persoane, infracţionalităţii informatice, consolidării capacităţii sistemului judiciar din România de a face faţă noilor provocări legislative şi instituţionale. El este și autor al unor articole de specialitate juridică.