Tenis. Cele două ocupante ale lo­cu­lui I și II mondial, Serena Wi­lliams și Simona Halep, au fost eliminate în semifinalele turneului de la Flushing Meadows de Roberta Vinci și, respectiv, de Flavia Pennetta, care i-a administrat Simonei o corecţie usturătoare, scor 6-1, 6-3. Finala, sută la sută italiană, a fost câștigată de Penetta, care a învins-o pe compatrioata sa cu 7-6, 6-2. Prima victorie din carieră a Flaviei Pennetta într-un turneu de Grand Slam a propulsat-o pe aceasta în ierarhia mondială de pe locul 26 pe locul 8, dar Penetta și-a anunțat retragerea.

 

Polo. Campioana României la polo, CSM Digi Oradea, va întâlni în turul II al Ligii Campionilor formaţiile CN Sabadell (Spania), SM Verona (Italia) și Herceg Novi (Muntenegru). CSM Digi Oradea s-a calificat în turul II al Ligii Campionilor după ce s-a clasat pe locul 2 în grupa B din turul I, la turneul din Malta, în urma victoriei cu Valetta (18-11) și a două remize, cu SM Verona (11-11) și cu VK Budva (7-7).

 

Handbal. România va avea două echipe în grupele Champions League la handbal feminin. Campioana, CSM București, e calificată direct în grupe și a fost repartizată în Grupa D, cu deținătoarea trofeului, Buducnost Podgorica (Muntenegru), cu IK Savehof (Suedia) și cu MKS Lublin (Polonia). Vicecampioanele României, handbalistele de la HCM Baia Mare, s-au impus, cu 32-21 în faţa danezelor de la Esbjerg, în finala turneului de la Baia Mare și s-au calificat, astfel, pentru a treia oară consecutiv, în grupele Champions League.

 

Box. Lucian Bute l-ar putea întâlni pe Badou Jack, într-un meci contând  pentru centura WBC la categoria supermijlocie, pe 14 noiembrie, la Las Vegas. Jack, care face parte din echipa lui Floyd Mayweather, are 20 de victorii la profesioniști, dintre care 12 obţinute înainte de limită și o singură înfrângere. Bute mai are și o variantă de rezervă, în caz că negocierile cu Jack intră în impas. El și-ar putea recupera centura mondială IBF la categoria supermijlocie, pierdută în 2012 în faţa lui Carl Froch și deţinută acum de James De Gale. Britanicul are în palmares 21 de victorii, dintre care 14 obţinute înainte de limită și o singură înfrângere.