Vreți un ceai hidratant și revigorant?

Proiectul “Servicii sociale despre și pentru sănătate mintală”, demarat de Fundația Estuar, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, le-a adus ilfovenilor și bucureștenilor, o nouă ceainărie. La Ceainăria Estuar Club-House, vă puteți oferi momente de liniște și relaxare, sorbind cafea bună și ceaiuri puternic aromate.

Angajații ceainăriei sunt doi tineri, membri ai Estuar ClubHouse, adulți cu istoric psihiatric. Ei vor pregăti ceaiul sau cafeaua pentru clienți. “Ceainăria are funcție triplă: de a dezvolta abilitățile de viață ale membrilor angajați, de a genera venituri care să ajute clubul și de a implica comunitatea locală în viața clubului. Prin frecventarea ceainăriei de către persoanele din comunitate (n.r. – persoane care nu au probleme de sănătate mintală), în calitate de clienți, crește gradul de acceptare socială a membrilor și scade izolarea socială a acestora”, spun reprezentanții Fundației Estuar.

 

Plata consumației, un gest neprețuit 

Oricare dintre voi veți putea ajuta aceste persoane aflate în dificultate, relaxându-vă la o ceașcă plină de arome. Mihai și Diana, angajații ceainăriei, vă vor servi numai produse de calitate superioară, create special pentru a îmbina aroma pronunțată cu parfumul exotic și elegant. Și nu veți fi puși în situația de a achita un cost standard. Pentru membrii clubului, gestul fiecăruia dintre voi este neprețuit, așa că, la final, nu vă percep o notă de plată. Produsele lor nu se vând ca la orice unitate comercială de profil. Ei lasă la aprecierea voastră să oferiți pentru consumație atât cât simte sufletul vostru. Le puteți da orice sumă. Dar nu mai mult de cinci lei. Toți banii încasați din profitul “afacerii” vor fi redistribuiți către persoanele cu probleme de sănătate mintală care beneficiază de serviciile fundației.

 

“Vreau să ajut, așa cum și eu am fost ajutat”

“Sunt foarte bucuros că mi s-a oferit această oportunitate. De acum cinci ani, de când am descoperit membrii fundației, viața mea s-a schimbat în bine. Sunt niște oameni buni, calzi la suflet, bine intenționați. Timp de doi ani și jumătate, am lucrat pentru fundație, ca asistent manager. Acum, că lucrez la ceainărie, îmi doresc să pot ajuta la rândul meu, după cum și eu am fost ajutat de acești oameni deosebiți”, ne-a spus Mihai, beneficiar și angajat al ceainăriei.

 

Unde se află ceainăria?

În sectorul 6 al Capitalei, pe str. Orșova nr. 129. Aceasta este accesibilă publicului larg, în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 14.00 și 18.00. Pentru informații suplimentare privind serviciile ceainăriei puteți suna în fiecare zi de luni până vineri, între orele 09.00 – 17.00, la numărul de telefon 0758.119.323.     

 

Să nu-i uităm pe cei ce uită!