Polo. După ce s-a clasat pe locul 10 la Campionatul European de la Belgrad, încheiat sâmbăta trecută, în urma înfrângerii suferite cu Franţa, 12-6, într-un meci de clasament, echipa naţională de polo a României va participa la turneul preolimpic de la Trieste (Italia), care se va desfășura între 3 și 10 aprilie. Ea va avea adversare puternice în acest turneu. În urma tragerii la sorţi, selecţionata de polo a României va întâlni naţionalele Rusiei, Slovaciei, Franţei, Ungariei și Canadei. Regulamentul de desfășurare este tip campionat, fiecare cu fiecare, iar primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală, pe care le vor disputa încrucișat. Echipele care ajung în semifinale se vor califica la JO 2016.

 

Tenis. Simona Halep (foto) va absenta până în martie din competiţiile următoare, deoarece urmează să suporte o operaţie de deviaţie de sept. Astfel, ea va rata meciul de Fed Cup cu Cehia, dar și competiţiile de la Dubai și Doha. Halep speră să revină 100% la turneul de la Indian Wells, pe care l-a câștigat anul trecut. „Ultimele 6 săptămâni au fost extrem de dificile pentru mine, având infecție la stomac, nas și ureche. Aceasta a fost una dintre cele mai grele perioade sportive, deoarece nu am avut posibilitatea să mă antrenez la capacitate maximă, chiar dacă am fost sub tratament cu antibiotic”, a declarat Simona Halep. În aceste condiţii, Halep ar putea avea o cădere în clasamentul WTA, ţinând cont că nu va putea să apere cele 900 de puncte câștigate la Dubai.

 

 

Șah. Marea maestră internaţională Elisabeta Polihroniade a decedat la vârsta de 80 de ani. În ultimii ani marea maestră internaţională se dedicase răspândirii șahului în școli. „Șahul, se zice, este artă, știinţă și sport”, spunea Elisabeta Polihroniade.Marea maestră s-a născut în 1935 la București și a iubit șahul de când era mică, descoperindu-l la spitalul Colentina, acolo unde lucrau părinţii săi. La 25 de ani a devenit maestră internaţională, a câștigat 9 medalii olimpice ca jucătoare, 7 titluri de campioană a României și a fost înscrisă în Cartea de Aur a FIDE.