Uimitor, în prima zi a săptămânii parcă ne simțim mult mai obosiți și avem mai puțin spor la muncă decât în zilele dinaintea weekend-ului. Dar știi de ce se întâmplă să fim extenuați, morocănoși și fără randament după două zile pe care le petrecem relaxându-ne și desfășurând activitățile recreative, de timp liber?

Fiecare zi a săptămânii este guvernată de o anumită planetă, care are influență asupra psihicului nostru. Lucru care își pune amprenta serios asupra stării de sănătate și, bineînțeles, asupra activităților cotidiene. Așa se explică faptul că, în anumite zile, suntem mai bine dispuși, iar în altele ne învăluie tristețea, că avem zile în care suntem plini de energie și muncim cu drag și spor, suntem inventivi și găsim soluții chiar și pentru cele mai delicate probleme, dar că traversăm și intervale în care nimic din ceea ce face nu ne iese așa cum ne-am dori. Iată cum resimțim noi guvernarea zilelor săptămânii de către corpurile cerești!    

 

Luni – aduce epuizare fizică și psihică

Aflată sub coordonarea Lunii, ziua de luni aproape că ar putea fi considerată ziua fatidică a săptămânii. Asta pentru că, în cea mai mare parte, astrul guvernant absoarbe energia și aduce epuizare fizică și psihică.

Tocmai de aceea, încă de la primele ore de muncă, ne simțim doborâți de oboseală și, oricâte eforturi am depune, nu ne ridicăm la nivelul așteptărilor superiorilor ierharhici. Nici acasă nu avem spor la nimic. În schimb, este ziua ideală pentru a efectua tratamente medicale și operații, dacă sănătatea o cere.

Marți – aduce conflicte și despărțiri 

Nu degeaba se spune că marțea sunt trei ceasuri rele. Ziua este guvernată de planeta Marte, care aduce schimbări importante în comportamentul fiecăruia. Din persoanele calme, blânde și diplomate, devenim brusc, irascibili, ursuzi și vulnerabili la conflictele cu cei din jur. De altfel, se pare că marțea este ziua cu cele mai multe dispute în familie, soldate cu despărțiri. Dar este o zi favorabilă câștigurilor financiare.

 

Miercuri – vine cu emoții și incapacitatea de comunicare 

Mercur, planeta în subordinea căreia se află ziua de miercuri, este responsabilă pentru incapacitatea de a avea o bună comunicare, de a ne face înțeleși de către oamenii cu care relaționăm. Și, din nefericire, cea mai afectată zonă este cea a comunicării cu superiorii ierarhici. De vină sunt emoțiile pe care nu le putem controla cu ușurință. Dar e o zi propice lărgirii grupului de prieteni.

 

Joi – aduce iubire

Sub guvernarea planetei Jupiter, ziua de joi este ideală pentru ne consolida relația de cuplu. Suntem mai înțelegători, mai îngăduitori și mai afectuoși decât oricând, iar asta nu poate să ne aducă decât sentimente reciproce. Însă, nu este benefică drumurilor lungi. Jupiter tulbură liniștea în călătorie și amplifică stările de rău general.

 

Vineri – vine cu lipsă de încredere 

Deși, ne bucurăm nespus de apropierea weekend-ului și, implicit, de timpul liber petrecut în sânul familiei și în compania prietenilor, ziua de vineri nu este favorabilă relaționării. Venus, planeta care o guvernează, ne dă o stare de confuzie care, uneori, ne împiedică să facem alegerile cele mai bune. Nu avem încredere în oamenii nou veniți în viața noastră și trecem cu ușurință de la o stare la alta.

 

Sâmbătă – aduce distracție și noroc în dragoste 

Durerile și toate celelalte simptome ale bolilor se simt mai acut la sfârșitul săptămânii, decât în restul intervalului. De ce? Pentru că Saturn, planeta guvernantă, intensifică manifestări precum durerile de cap, tulburările de alimentație, dereglează ritmul cardiac și respirator. Dar este favorabilă distracției și debutului poveștilor frumoase de dragoste.

 

Duminică – vine cu neliniște sufletească

Ultima zi din săptămână este și cea mai predispusă neliniștilor sufletești. Soarele, planeta dominantă a zilei de duminică, aduce lacrimi. Melancolia și tristețea sunt mai profunde ca oricând.