De 1 Martie, pe Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni

Așa cum ne-au obișnuit în ultimii ani, polițiștii de la departamentul Transporturi din cadrul Aeroportului Internațional „Henri Coandă” Otopeni au marcat într‑un mod original sărbătoarea Mărțișorului. Cu această ocazie, ei au oferit doamnelor și domnișoarelor aflate în tranzit pe cel mai mare aeroport al țării câte o floare și, bineînțeles, tradiționalul mărțișor.

Așadar, marți, 1 martie, n-au fost trei ceasuri rele pe Aeroportul Otopeni, mai ales pentru reprezentantele sexului frumos, ci dimpotrivă. Mohoreala dimineții se transformase, pe la orele prânzului, într-o zi splendidă, de primăvară autentică, așa cum binemerită o sărbătoare veche de peste două mii de ani – sărbătoarea Mărțișorului. Și pentru că o astfel de tradiție minunată trebuie respectată cu sfințenie, polițiștii de la serviciul Transporturi al celei mai mari porți aeriene a țării le-au pregătit o surpriză pasagerelor de sex feminin care se pregăteau să plece pe alte meleaguri ale planetei.

 

Mereu alături de cetățeni

Despre această ini­țiativă ne-a vorbit ini­ția­torul ei, comandantul Servicului Poliție Transporturi de la Aeroportul Otopeni, comisar-șef Marian Dinulescu. „Este un moment special pentru noi, toți. În ultimii ani, am organizat astfel de acțiuni, cu ocazia zilei Mărțișorului, prin care să marcăm momentul în care primăvara sosește pe plaiurile noastre, când răsar ghioceii și întreaga natură se trezește la viață. De aceea, ne-am gândit că un astfel de moment trebuie sărbătorit în mod tradițional și am hotărât ca să oferim o floare și un mărțișor pasagerelor care tranzitează aeroportul. O inițiativă prin care încercăm să arătăm că misiunea noastră principală este asigurarea siguranței cetățenilor. Astfel, credem noi, călătorii ne vor simți mereu aproape și vor avea încrederea că există cineva care îi apără de evenimente neplăcute, specifice spațiului aeroportuar. Vrem ca pasagerii să ne simtă prezența, pentru a fi convinși că cineva veghează în permanență la asigurarea ordinei și siguranței în aeroport. De aceea, cu această ocazie, am împărțit și pliante care conțin sfaturi pentru pasageri, privitoare la securitatea bagajelor lor, sfaturi menite să preîntâmpine orice eveniment neplăcut și nedorit, cum ar fi furtul de sau din bagaje”, ne-a spus comisarul șef Dinulescu. Și, a mai adăugat comandantul Poliției Transporturi de la Aeroportul Otopeni, este o ocazie ca pasagerii străini care vin sau pleacă din țara noastră să cunoască acest frumos obicei, o ocazie de a cunoaște mai bine România și pe români.

Bine ai venit, primăvară!

Și cine puteau fi cei însărcinați cu această delicată misiune, decât trei chipeși polițiști: agentul Andrei Codorean, agentul Adrian Mitoiu și agent șef adj. Traian Cojocăriță. Ei au fost cei care au împărțit flori, mărțișoare și pliante pasagerelor de la terminalul „Plecări” al aeroportului. Iar încântarea acestora a fost fără margini. „E foarte frumos. Mi-au făcut ziua mai bună”, ne-a spus una dintre ele, Monica. Ea se îndrepta către Dubai. „Acolo nu se dau mărțișoare, așa că mă bucur că am primit unul la plecare”, a adăugat Monica. „E un gest foarte frumos. Eu plec la Londra și‑mi voi pune mărțișorul în piept. Sunt sigură că englezii vor fi foarte curioși, când îl vor vedea!”, ne-a spus și Petronela.

Foarte încântate de mărțișoare au fost și fetele dintr-un grup de voluntari din Indonezia. Ele știau deja despre sărbătoarea Mărțișorului și chiar purtau câteva dintre micile podoabe tradiționale.

 

Așadar, ce am putea spune despre acea zi, de la Otopeni? Nimic altceva decât că polițiștii de acolo au întâmpinat sprințara Primăvară așa cum se cuvine!