Dacă vrei să te numeri printre cei ce împărtășesc bucuria călătoriei pe meleagurile sfinte din Israel, ar fi bine să ai câteva cunoștințe despre derularea pelerinajului organizat de Patriarhia Română. Agenția de Pelerinaj Basilica Travel, pune la dispoziția pelerinilor, un desfășurător al programului, pe care-l vom prezenta, în limita spațiului disponibil. Pentru informații suplimentare privind rezervarea pachetului turistic, deplasarea sau cazarea, puteți accesa site-ul www.basilicatravel.ro sau, poți contacta direct reprezentanții Patriarhiei Române, de la Sectorul Pelerinaje, sunând la 0371/332.010.

Ziua I, Joi. Întâlnire pe Aeroportul din Cluj Napoca – plecări (sala de așteptare) – la ora 12:30. Decolare ora 14:30, cursa RO644, sosire pe Aeroportul Otopeni la ora 15:40. Îmbarcare pe cursa RO151 cu plecare din București la ora 16.25 cu aterizare pe Aeroportul Ben Gurion la ora 19.00. Cină și cazare la hotel în Bethleem.

Ziua a II-a, Vineri. Mic dejun. Bethleem – ne vom închina în Biserica Ortodoxă a Nașterii Domnului (ce adăpostește Peștera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului),  Deplasare pe Muntele Sion – ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” și Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Deplasare la  Zidul Plângerii. Deplasare la Ein Karem, unde ne vom închina în Biserica Nașterii Sf. Ioan Botezătorul (ridicată pe locul nașterii Sf. Ioan) și Izvorul Sfintei Fecioare Maria. Așezământul Românesc de la Ierusalim. Cazare și cină, la hotel în Bethleem.

Ziua a III-a, Sâmbătă. Mic dejun. Deplasare la Ierusalim, pe Muntele Măslinilor, unde ne vom închina la următoarele locuri sfinte: Mănăstirea Ortodoxă a Înălțării Domnului, Mănăstirea Pater Noster (loc în care Mântuitorul i-a învățat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Grădina Ghetsimani cu Biserica Națiunilor (ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce adăpostește Mormântul Maicii Domnului și Grota Trădării. Intrăm în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sf. Ștefan și ne închinăm în Biserica ridicată deasupra casei în care s-a născut Sf. Fecioară Maria, în Cetatea Antonia. Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc).  Cazare și cină, la hotel în Bethleem.

Ziua a IV-a, duminica: Mic dejun. Deplasare către Hozeva, la Mănăstirea Sf. Gheorghe (închinare la moaștele Sf. Ioan Iacob Românul). Deplasare spre Ierihon și închinare în Mănăstirea „Dudul lui Zaheu” și Așezământul Românesc de la Ierihon. Închinare în Mănăstirea Sf. Gherasim. Râul Iordan – Yardenit, loc amenajat pentru a intra în apa Iordanului. Cazare și cină, la hotel în Nazareth/Tiberias.

Ziua a V-a, luni: Mic dejun. Deplasare la Muntele Tabor – închinare în Biserica Ortodoxă “Schimbarea la Față” (locul Schimbării la Față a Domnului,  Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului). Cana Galileei, închinare în Biserica Ortodoxă ce amintește de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii. Nazareth – închinare în Biserica Ortodoxă “Sf. Gavriil” (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) și în Biserica Romano – Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Sosire la Aeroport ora 20.00. Decolare la ora 22.50, spre București.