JO RIO. Sportivii sosiți la JO de la Rio de Janeiro se plâng de condițiile de cazare. Printre aceștia se numără și scrimerele lotului olimpic al României, care au constatat că nimeni nu se ocupă cu curățenia din Satul Olimpic. Apa caldă lipsește, instalațiile funcționează poticnit, iar cu mătura nu dă nimeni. Așa că au petrecut duminica, ziua lor liberă, căutând produse de curățenie. Astfel, spadasinele Ana-Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu și floretista Mălina Călugăreanu, sabrerul Tiberiu Dolniceanu și judoka Daniel Natea au pornit la achiziționare de „mop, detergenți, umerașe, cârlige de rufe”, cum scrie Ana-Maria, pe pagina sa oficială de Facebook. Problema lipsei curățeniei a fost semnalată și de campioana europeană de tenis de masă din 2015, Elizabeta Samara, dar și de canotoarele din delegația României.

 

ATLETISM. Săritorul în înălțime Mihai Donisan trece printr-o adevărată dramă. El a fost din nou suspendat pentru dopaj cu meldonium, după ce anterior primise dreptul de a participa la JO de la Rio. Donisan fusese suspendat acum aproximativ trei luni pentru dopaj cu meldonium, însă săptămâna trecută fusese absolvit de Agenția Mondială Antidoping (WADA), care a constatat că sportivul român a folosit substanța respectivă înainte de 31 decembrie 2015 și nu a fost absorbită complet în organism până la data efectuării testului.

 

 

TENIS. După o evoluție excelentă, Simona Halep (foto) a câștigat al doilea titlu WTA consecutiv și al treilea din acest an, la Rogers Cup, după ce, în finala turneului de la Montreal, românca a trecut în două seturi, scor 7-5, 6-3, de americanca Madison Keys, după o oră și 15 minute de joc. Este al 14-lea titlu din cariera jucătoarei de 24 de ani, care, de luni, a revenit pe locul 3 WTA, pe care nu l-a mai ocupat de la începutul acestui an. Pentru victoria de la Rogers Cup, Simona Halep a primit un cec de 497.700 dolari și 900 de puncte WTA. Din păcate, acest succes nu a fost dublat și de rezultatul din meciul de dublu feminin, în care Simona Halep a jucat alături de Monica Niculescu. Cele două românce au fost învinse de rusoaicele Ekaterina Makarova și Elena Vesnina, favoritele numărul 4, cu scorul 3-6, 6-7, după ceva mai mult de o oră și jumătate de joc.