Concordia – calificare în sferturile „Cupei Ligii” și prima victorie în campionat

Spuneam, în ediția trecută, că „vulturii” de la Chiajna sunt pe cale să devină ciuca bătăilor în prima ligă fotbalistică. În cea de-a patra etapă, însă, ilfovenii au spart gheața și au obținut prima victorie, pe propriul teren, împotriva echipei lui Cristi Pustai, Gaz Metan Mediaș.

Unicul gol al meciului a fost marcat spre finalul partidei, în minutul 88. Cel care a adus prima victorie a team-ului condus de Emil Săndoi a fost Răzvan Grădinaru, cu un șut cu boltă, de pe partea dreaptă, din careul de 16 metri, care și-a mai spălat păcatele de pe urma eliminării din meciul cu FC Voluntari. Albu și Feussi au participat direct la acțiune, primul i-a pasat camerunezului, acesta a trimis mai departe fostului stelist în careu, iar de acolo Pleșca a fost învins. În urma acestui rezultat, Concordia ocupă locul 10 în clasament, cu 3 puncte, în timp ce medieşenii se află pe poziţia a 7-a, cu 6 puncte. Această victorie pare să întărească impresia că „vulturii” încep să prindă aripi, mai ales după calificarea în „sferturile” Cupei Ligii.

 

Bălgrădean, artizanul calificării în „sferturi”

În primul sfert de oră, Chiajna a dat sentimentul că e pregătită să facă cel mai bun meci de când Emil Săndoi a preluat banca tehnică. Golul ilfovenilor a venit repede, în minutul 13, prin Serediuc, care a finalizat o centrare exemplară a lui Grădinaru, venită din flancul drept. Un mare merit la golul ilfovean îl are şi „Prinţul” Cristea. Revenit în primul „11”, acesta l-a pus perfect în cursă pe Grădinaru cu o pasă lungă. Egalarea a venit în minutul 34, la un corner, când Valentin Alexandru a marcat cu capul, după ce s-a desprins din marcajul lui Grădinaru, deși, până atunci, Concordia a fost echipa mai periculoasă. Au urmat două ratări incredibile, la finalul partidei, ale lui Feussi și Albu, astfel că s-a ajuns în prelungiri. Cele treizeci de minute suplimentare nu au adus modificări pe tabela de marcaj. Au urmat loviturile de la 11 metri, în care Bălgrădean s-a remarcat, apărând șuturile „greilor” Voiculeț și Ungurușan.

 

Emil Săndoi vrea întăriri

Antrenorul Concordiei este nemulțumit de lotul pe care-l are la dispoziție, în prezent și a cerut întăriri conducerii, în special în atac și la mijlocul terenului, unde și-i dorește pe fostul atacant al Stelei și al lui CFR Cluj, Pantelis Kapetanos, 33 de ani, și pe mijlocașul defensiv Manolis Papasterianos, de 28 de ani. Cei doi fotbaliști ar urma să primească salarii de 6.000 de euro, plus bonusuri. Acum, Săndoi se bazează în atac doar pe serviciile lui Marius Pena, 31 de ani, și pe tânărul Robert Răducanu, 19 ani, iar la închidere îl are doar pe Bruno Madeira, în vârstă de 31 de ani. Kapetanos și Papasterianos au rămas liberi de contract după ce și-au încheiat înţelegerile cu echipa din prima ligă grecească, Skoda Xanthi, unde antrenor este Răzvan Lucescu. Ilfovenii din Chiajna vor să repete „figura” din sezonul trecut, când i-au adus la echipă doi jucători cu experiență precum Artem Milevski, 31 de ani, sau Christian Obodo, 32 de ani, care au ajutat echipa să rămână în Liga 1, cei doi fiind cei mai buni jucători din retur ai „vulturilor”.