La restaurantul La Castani, din localitatea 1 Decembrie, a fost distracție mare, duminică, 5 martie. Doamnele și domnișoare comunității și-au lăsat bărbații acasă și au venit în număr mare, încă de la ora 16.00, să sărbătorească în avans Ziua Femeii.

Peste 250 de invitate din comunitatea ilfoveană au petrecut, dumnică, venirea primăverii, o surpriză cu care domnii le-au alintat pe reprezentantele sexului frumos din localitatea 1 Decembrie, și cu care le-au obișnuit de altfel în fiecare an. După cum ne-au mărturisit cu multă bucurie invi­tatele, a devenit practic o tradiție să fie răsfățate la început de primăvară, cu o petrecere ”numai între fete”, unde se pot relaxa, discută probleme specific femeiești, leagă noi prietenii, dansează și se detașază pentru câteva ore de agitația și stresul cotidian.

Doamnele și domni­șoa­rele, întâmpinate chiar de primarul Petre Gheor­ghe care le-a oferit tuturor câte o zambilă, au fost toate numai zâmbete, s-au delectat cu muzică, dans și un meniu de sărbătoare, cu preparate speciale, iar distracția a ținut până târziu. Surpriza serii a fost un premiu consistent, constând într-un telefon performant, oferit la tombolă.

”Apreciem eforturile depuse. În fiecare an am participat cu drag la această petrecere. Toată lumea se distrează, ne cunoaștem mai bine. Chiar dacă suntem o comunitate mică, nu prea ieșim foarte des. E un moment prielnic de a ne întâlni, de a discuta”, ne-a spus Daniela Bria, profesor în învățământul pre­școlar.

”A fost o super in­vi­tație, pentru că noi femeile din 1 Decembrie nu prea ieșim toată ziua – bună ziua, pe la cluburi și petreceri în București. Vorbesc în special de mame. Fac parte din categoria mamelor și suntem foarte multe aici, am un băiat de 15 ani și o fată de 4 ani. Câteva ore de relaxare au picat foarte bine. Soțul a rămas cu copiii. Am fost și anul trecut și ne-am simțit excelent. Cu toate că sunt în comună de cinci ani, zici că m-am năcut aici. Suntem integrați, pentru că sunt oameni care te fac să te simți de-al locului”, a spus Nicoleta Cotoc.

Liliana Tudor, o altă invitată care se afla la această petrecere pentru prima oară, ne-a spus că se simte minunat: ”Este prima dată când vin. Mă simt minunat. Este o ocazie foarte bună să îmi fac noi prieteni. Sunt persoane pe care le știu, ne salutăm dar aici este altceva. Putem interacționa mult mai bine”.

Responsabilă cu atmosfera a fost Formația ”Acord Life Sinaia”, cu solistele Adina Mușa și Nicoleta Neguț care au antrenat pe toată lumea și au ținut ringul de dans plin ore în șir. ”Suntem pentru a doua oară și ne simțim foarte bine. Este o atmosferă caldă și primitoare cu ocazia acestei sărbători a femeii. Ne bucurăm să fim alături de primăria din localitate, să sărbătorim fe­­­­meia, pentru că a venit primăvara”, ne-a spus Adina Mușa.

Faptul că se aflau fără partenerii de viață nu le‑a împiedicat pe invitate să se organizeze excelent la dans. Au predominat horele, dar petrecărețele s-au orientat perfect și pentru alte tipuri de muzică. Primarul localității 1 Decembrie, Petre Gheor­ghe, nu mai prididea cu invi­tațiile la dans. Cu zâmbetul pe buze, atent la toate detaliile, astfel încât petrecerea să fie ”la punct și virgulă”,  edilul a reușit să întrețină buna dispoziție a tuturor, secondat fiind de comitetul său de organizare.

Articol apărut în ediția de print a Jurnalului de Ilfov, nr. 341. Vezi varianta PDF