„Eroul de la Sevilla”, fostul portar de fotbal al României, Helmuth Duckadam va fi distins cu Titlul de cetățean de onoare al Capitalei, în semn de recunoaștere a promovării sportului românesc. Proiectul de hotărâre care prevedere acordarea titlului fostului mare sportiv se va afla pe ordinea de zi în ședința de miercuri a Consiliului General al Municipiului București.

 

„Este supranumit Eroul de la Sevilla, după ce în finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona a apărat toate cele patru lovituri de departajare consecutive, executate de Alesanco, Pedrazza, Alonso și Marcos, având o contribuție enormă la câștigarea trofeului de către Steaua București, care a câștigat meciul cu 2-0. (…) Performanța reușită de Helmuth Duckadam pe stadionul Sanchez Pizjuan din Sevilla este înscrisă în Cartea Recordurilor”, se arată în proiectul de hotărâre.

De asemenea, pe 25 martie 2008 Helmuth Duckadam a fost decorat de către președintele României cu ordinul Meritul Sportiv, pentru rolul avut în câștigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua în anul 1986.