Prin grija Protoieriei Ilfov Nord și a Jurnalului de Ilfov,

Și copiii crescuţi fără ocrotirea părintească au petrecut un Crăciun cu iubire și bucurie

Bucuria a luminat chipurile copiilor de la Centrul de Plasament Nr. 5 Periș, în dimineața zilei de 21 decembrie, când au primit vizita preoților Protoieriei Ilfov Nord, încărcați cu minunatele daruri de Crăciun.

Articol apărut în nr. 383 al Jurnalului de Ilfov, ediția print


Copiii și-au întâmpinat vizitatorii arzând de nerăbdare, cu emoția unor îngerași care așteaptă darurile Cerului. Încântați, micile gazde și-au condus oaspeții în sala de mese pe care o pregătiseră pentru marea sărbătoare, după putință, într-un mod fermecător. Cu un brad natural îmbrăcat în globulețe multicolore și acoperit de luminițe, un brad piramidă în care se oglindea lumea minunată a jucăriilor lor, cu ghirlande luminoase și beteală strălucitoare care înfrumusețau pereții ce poartă în ei suferința tăcută a acestor suflete minunate, au transformat totul în jur, într-o poveste frumoasă de Crăciun.

„Tata a murit iar mama m-a părăsit. Le mulțumesc preoților pentru lucrurile frumoase și pentru timpul dăruit!”

A fost o explozie de culoare și veselie. Într-un decor feeric, copiii au cântat, au recitat poezii, au zâmbit, s-au bucurat și și-au exprimat dorințele și nevoile. „Am 12 ani și sunt elev în clasa a VI-a la școala din Periș. Le mulțumesc preoților pentru această surpriză pe care mi-au făcut-o și le doresc să fie sănătoși și să fie mereu alături de copiii lor! Îmi plac
darurile primite, îmi vor fi de folos. Mă bucur că au venit să-mi aducă lucruri frumoase, să petrecem timpul acesta împreună și să le spun ce am mai învățat în ultimul timp. Mă aflu la acest centru de un an și jumătate. Tata a murit când aveam șase ani, iar mama este plecată la muncă în străinătate și nu a venit la mine niciodată de când sunt aici. M-a părăsit. Mai am cinci frați, dar ei sunt mari, unii chiar au familii și cred că au uitat de mine din moment ce nu vin să mă vadă, să ne amintim de obiceiurile frumoase din familie, de altădată”, ne-a spus cu bucuria pe care numai într-o familie o poate simți, un băiețel din Centrul de Plasament Nr. 5 Periș, a cărui identitate o protejăm din motive de protecție.

Părintele Cristian Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord: „Am revenit cu sufletul deschis la acești copii, ca să le împărtășim bucuria clipelor frumoase. Îi iubim și trebuie să știe că nu sunt singuri”

Sub coordonarea părintelui Cristian Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord, preoților le-a revenit, probabil, cea mai grea dar și cea mai frumoasă misiune. Aceea de a împărți bucurie micuților cărora, viața le-a furat copilăria când nici nu apucaseră să facă bine cunoștință cu ea. Și au reușit din plin. Preoții au făcut din ziua de 21 decembrie una din zilele magice, cu sunet de colinde, parfum de portocale și zâmbete de copii. „Pentru că Nașterea Domnului este sărbătoarea care ne deschide sufletele pentru a dărui și a primi iubire, ca în fiecare an, am revenit cu dragă inimă la acești copii, să le împărtășim bucuria clipelor frumoase. Ei sunt cu adevărat speciali. Au sufletul curat și sensibil și ne dorim să simtă că le suntem prieteni, îi iubim și nu sunt niciodată singuri în călătoria vieții. Pe lângă daruri (ghetuțele, dulciurile și fructele de sezon care să le aducă la magia Crăciunului), am încercat să-i introducem în atmosfera caldă a sărbătorii cântând împreună cu ei, cele mai frumoase colinde. Prin colinde, am adus, la ei acasă, glasul sfânt al Sfintei Evanghelii, iar prin daruri, iubirea, blândețea și bunătatea lui Dumnezeu care atât de mult a iubit lumea încât a dat pe singurul Lui Fiu ca oricine crede în El să nu piară, să aibă viață veșnică. Prin grija Protoieriei Ilfov Nord, din fonduri primite ca sponsorizare cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă din partea Raiffeisen Leasing, am reușit să le luăm ghetele de care vor avea nevoie ca să întâmpine zăpada, gheața și gerul. Dulciurile le-am cumpărat din Fondul Filantropia al Protoieriei Ilfov Nord, care este destinat cu precădere cazurilor sociale și medicale. Mulțumim echipei Raiffeisen Leasing, condusă de domnul Felix Daniliuc, care ne-a ajutat și de data aceasta! Tuturor le dorim sărbători fericite în continuare, sănătate și liniște sufletească în noul an”, ne-a spus părintele Cristian Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord.

Jurnalul de Ilfov a susținut campania de ajutorare a copiilor de la Centrul de Plasament Nr. 5 Periș, în calitate de partener media care a și inițiat programul în urmă cu trei ani. Publicația noastră s-a îngrijit de buna desfășurare a demersurilor prin care Crăciunul a renăscut în sufletele acestor copilași, crescuți fără ocrotirea părintească.