Ploaia nu i-a ţinut în casă pe petrecăreţii de sâmbătă, iar duminică, distracţia a fost 100%

Și comuna Mogoșoaia s-a serbat în acest weekend, timp de două zile, iar aniversarea a fost una pe măsura localității. Parcul Mogoșoaia a fost plin, chiar dacă sâmbătă, până pe la prânz, a plouat, iar spre seară vremea a fost răcoroasă și a bătut vântul. Consiliul Local și Primăria Mogoșoaia au pregătit pentru localnici, dar și pentru toți cei din afara comunei care au dorit să se simtă bine și să petreacă în acest sfârșit de săptămână, mai întâi un spectacol de muzică populară, intitulat ”Cântec, joc și voie bună”.

Articol apărut în nr. 403 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

Sâmbătă, petrecerea a debu­tat cu ”parada to­boșarilor” de la ”Interstellar”, trupă coordonată de Mihai Axinte, pe aleea principa­lă a parcului. Aceasta a de­venit neîncă­pă­toare, mai ales că aici s-au amenajat corturi cu specialități de casă românești, aduse din toate colţurile ţării, fripturi la grătar, frigărui, mititei și tot felul de alte bunătăți de îți lăsau gura apă. Kurtoscolacs din zona Brașovului, dulciuri, prăjituri și înghețată, vată de zahăr, floricele de porumb cu tot felul de arome, scovergi ca la bunica, baclava sau gogoși şi un adevărat târg cu produse de artizanat, ceramică, blănuri de animale, haine, bijuterii, jucării și multe alte atracții pentru copii. Special pentru cei mici, clownii au modelat din baloane tot felul de figurine simpatice.

În faţa scenei, tot “Interstellar” a adus 20 de tobe africane, iar ritmurile şi faptul că au fost lăsaţi să le folosească i-au făcut pe cei prezenți să uite de ploaie sau de iarba udă și de vânt. A urmat Taraful ”Balada”, din Giurgiu, și artiștii – Mihaela Mande, solistă, Melchiade Mihalache – solist instrumentist vioară, Alla Cebotari – solistă vocală și actriță, Florentin Fieraru – clarinet, Lucian Florin – interpret de muzică ușoară, Paul Gheorghe – acordeon și Ion Ghițulescu – voce. Au urmat Mariana și Mihai Călin, cei doi artiști populari organizatori ai părții de folclor, care i-au adus pe scena din Parcul Mogoșoaia, în prima zi de petrecere, pe Norica Enache şi Ilie Roşu. Alături de ei s-au încins la dans tinerii din Ansamblul “Doruleţul”, veniţi din comuna Coşereni, judeţul Dâmboviţa. Pajiştea din faţa scenei a început să se umple şi, ici-colo, cei mai curajoşi s-au luat de mâini şi s-au prins în hore, iar cei mai tineri s-au declarat nerăbdători să-i admire pe următorii invitaţi – pentru sâmbătă fiind vorba de Deep Central şi ­Guess Who. Iar ei nu s-au lăsat prea mult aşteptaţi. Doru Todoruţ a venit însoţit de dansatoarele Coco şi Andreea şi a interacţionat permanent cu publicul. Spre final, un grup de copii a fost invitat de scenă şi toată lumea s-a pus pe cântat cele mai cunoscute refrene ale trupei. Iar Guess Who şi dansatoarele au ţinut oamenii lângă scenă până la ultimul acord.

Duminică s-a reluat distracţia

“Interstellar” a dat drumul la distracţie în ziua de duminică, 20 mai, tot cu o paradă de toboşari, pe aleea principală din parc. Pe aceeaşi scenă amenajată şi pentru ziua de sâmbătă au urcat cei din Taraful “Balada” – Paul Gheorghe – acordeon, Melchiade Mihalache – vioară, Ionel Zidaru – ţambal şi Radu Dincă şi Florentin Feraru – contrabas şi clarinet. Următorii invitaţi au fost tinerii din grupul vocal “Rădăcini”, de la Liceul de Artă “Dinu Lipatti”, din Bucureşti, coordonat de prof. Ramona Urjan, iar publicul s-a pornit la dans, imediat ce a urcat pe scenă Adelina Găujeneanu. Muzica populară a alternat cu cea uşoară, interpretată de Lucian Florin şi Alla Cebotari, apoi, din nou, populară, în interpretarea Mariei Stroia, Veronicăi Geamănu şi Marianei şi a lui Mihai Călin. “Doina Ilfovului”, din Buftea, ansamblu coordonat de prof. Daniela Mândroc, a prezentat o suită de dansuri folclorice din mai multe zone ale ţării.

Alina Eremia a urcat pe scenă de la ora 21.00, iar atmosfera a devenit incendiară. Încă o oră de dans, muzică şi voie bună a încheiat cu succes o altă ediţie a Zilelor Mogoşoaiei!