Ziua Națională și Centenarul Marii Uniri au fost sărbătorite și de localnicii din comunele Moara Vlăsiei și Vidra. Iată cele mai importante evenimente dedicate eroilor neamului, în aceste localități!

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 431, ediția print

Moara Vlăsiei

Piaţeta Regelui Ferdinand I, inaugurată de Centenar

Sâmbătă, 1 Decembrie, de la 11.45, în centrul comunei Moara Vlăsiei, în “Piaţeta Regele Ferdinand I“, localnicii au participat la o serie de manifestări dedicate Centenarului Românesc: depunere de coroane, slujbă de pomenire a eroilor, inaugurarea piaţetei centrale. Au ascultat cântece patriotice ale Ansamblului coral preoțesc şi au urmărit un spectacol deosebit oferit de grupurile Mărgăritare şi de Taraful lăutăresc, ambele din Puhoi, Ialoveni, localitate înfrăţită, şi Morărițele (din Moara Vlăsiei). Evident, nu au lipsit fasolea şi cârnaţii, precum şi vinul fiert, servite în incinta Căminului Cultural.

Vidra

Un afterschool modern, de Ziua Unirii

În zi de mare sărbătoare, la Vidra au fost deschise porțile celui mai modern afterschol din comună. Panglica inaugurală a fost tăiată de primarul localității, Marian Tudor, care s-a declarat încrezător că vor mai fi inaugurate curând şi alte obiective de interes public, în comună. După inaugurare, locuitorii din Vidra au fost poftiţi, de Ziua Naţională a României pe terenul de sport din comună, la o porţie sănătoasă de fasole!