Pentru localnicii din satul Roșu, al comunei Chiajna, fiecare sărbătoare închinată Bobotezei este un adevărat miracol pe care au privilegiul să-l trăiască an de an. În amintirea Botezului Domnului în apa Iordanului de către Sfântul Ioan, Înaintemergătorul (cel ce a pregătit omenirea pentru venirea Mântuitorului), părintele Ion Ciucă, parohul bisericii cu hramul Izvorul Tămăduirii, și-a făcut credincioșii părtași la minunile Bobotezei și anul acesta.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 434, ediția print

Duminică, 6 ianuarie. Am revenit cu bucurie în sânul bisericii părintelui Ciucă, un loc de legendă în care își găsesc liniștea sufletească o mulțime de credincioși. Am regăsit biserica strălucind în lumina noii picturi, care îndeamnă la reculegere, meditație și regăsire de sine. Pentru câteva ore ne-am simțit ca într-un colț de Rai, de unde nu ne-am mai fi dorit să ieșim. Când glasurile preoților s-au ridicat spre Ceruri reunite de forța spirituală a credinței, am simțit că aici Boboteaza este un izvor de mare bucurie. Cu dragă inimă, am asistat la minunea sfințirii apei prin pogorârea Duhului Sfânt peste ea prin rugăciunile speciale rostite de preoți. Astfel, aceasta a căpătat puterea de a curăța, alunga spiritele rele și de a vindeca multe boli grele.

Bucurie și înălțare sufletească

După apa sfințită, porumbeii albi care simbolizează Duhul Sfânt și crucea de busuioc așezată pe poarta bisericii încă din Ajunul Bobotezei și sfințită în ziua praznicului, au fost principalele atracții ale credincioșilor sfântului lăcaș de cult. Aceasta are puterea de a ocroti biserica și enoriașii de incendii devastatoare, calamități și multe necazuri. În ciuda gerului aprig, sărbătoarea Bobotezei la Roșu, Chiajna, ne-a adus, într-adevăr, o mulțime de daruri spirituale. După slujba minunată, am plecat acasă cu apa sfințitoare și cu sufletele curate și ușurate, ca o pasăre în zbor. „Iubiți credincioși, azi s-a întâmplat o minune, deoarece apa care s-a sfințit nu se strică. Ea se ține un an, doi sau chiar mai mulți. Iubiți credincioși, să gustăm din apa care s-a sfințit astăzi, să încercăm fiecare dintre noi să ne sfințim viața prin faptele noastre. Așa vom cinsti praznicul de azi”, a spus părintele Ionuț Ciucă, în cuvântul său de învățătură. „Aghiasma Mare se ia în primele zece zile de la sfințire, dimineața. Rog pe Bunul Dumnezeu ca apa cea sfințită și pe care dvs. o duceți în casele dvs. să reverse numai bucurii, sănătate și înălțare sufletească. La mulți ani, tuturor!”, le-a spus credincioșilor, părintele Ion Ciucă, parohul bisericii.