• Banii strânși vor ajunge la Centrul de consiliere pentru părinți și copii “Sfânta Alexandra Împărăteasa”

A cincea ediție a „Crosului pentru viață“ a avut loc sâmbătă, 16 martie, în Parcul „Alexandru Ioan Cuza“, fost IOR, din București. Evenimentul organizat de membrii Asociației „Studenți pentru Viață“, în parteneriat cu „Pegas Triatlon Club“ și susținut de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului (CMN), vine în sprijinul femeilor aflate în situații de criză și a familiilor cu copii mici care trec prin momente extrem de grele.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 445, ediția print

800 de români au alergat pentru această cauză nobilă. Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au sprijinit toți concurenţii „Crosului pentru Viață“, oferindu-le produse pentru refacerea capacității fizice, precum: banane, mere, sucuri naturale, ciocolată, turtă dulce, apă plată, etc. Crosul a avut ca scop strângerea de fonduri pentru ajutorarea mamelor și copiilor aflaţi în situații de risc social. Banii strânși vor ajunge la Centrul de consiliere pentru părinți și copii “Sfânta Alexandra Împărăteasa”, din Capitală.

„Voluntarii au avut astăzi (n.r. – sâmbătă, 16 martie) o zi plină! Ne-am organizat în două grupuri. O parte am mers la campania de «Depistare a cancerului de col uterin», care a avut loc dimineața în orașul Buftea, iar o altă echipă a noastră a fost prezentă la „Crosul pentru viață“ desfășurat de Asociația „Studenți pentru Viață“, ȋn parteneriat cu „Pegas Triatlon Club”, unde noi am amplasat un punct de hidratare pentru alergători ­oferindu-le produse pentru refacerea capacității fizice. Este modul nostru de a susține viața și de a le ajuta pe femeile aflate în criză de sarcină, beneficiare ale acestui cros. Considerăm că numai unindu-ne forțele și fiind constanți putem schimba cu adevărat ceva. Bine ar fi ca toți cei care își doresc combaterea avortului să conlucreze. Nu este ușor, este necesar mult sacrificiu și dedicare permanentă, însă numai așa vom vedea rezultate pe termen lung“, a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

„Ca şi anul trecut, ­ne-am bucurat de prezența a peste 60 de voluntari foarte bine pregătiți și implicați foarte activ. Ei au fost îndeosebi pe traseu, dar și la punctele de hidratare, iar la punctul de hidratare final am avut susținerea voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului“, a spus Tudor Butu, președintele Pegas Triatlon Club. Fondurile colectate prin organizarea crosului au fost donate Centrului de consiliere pentru părinți și copii “Sfânta Alexandra Împărăteasa” în scopul derulării campaniei “Sprijin pentru femeile și familiile aflate în situație de criză”. „Oamenii au înțeles mesajul vieții, faptul că ei au alergat aici pentru a sprijini femeile aflate în criză de sarcină, faptul că bănuții strânși în urma acestor înscrieri le vor ajuta pe femei să își achite consultațiile medicale, să își poată procura hăinuțe și alimente pentru copilași și să depășească situația dificilă în care se află“, a spus Eliza Clotea, președintele „Studenți pentru viață“. Așadar, în cursa din Parcul IOR s-au înscris 800 de persoane, pe categorii, după cum urmează: Semimaratonul de 21 de kilometri, Crosul de 10 kilometri, Crosul Familiei de 3 kilometri, Crosul Copiilor, pe distanțe între 200 și 800 de metri. Câștigătorul secțiunii Semimaraton 21 km a fost Robert Necula, în vârstă de 29 ani, care a câștigat și cursa de 10 km de la ediția din 2018 a „Crosului pentru Viață“.