Prin grija preoților Protoieriei Ilfov Nord, lumina Sfântă a strălucit, și anul acesta, în sufletele copiilor de la Centrul de Plasament Nr. 5 Periș. Miracolul Învierii Domnului le-a fost vestit în dimineața zilei de 24 aprilie, în Miercurea Mare, de către Părintele Cristian Burcea, Protopopul Protopopiatului Ilfov Nord, părintele Ionuț Doroșenco, secretarul Protoieriei Ilfov Nord și alți oameni cu inimă de aur din cadrul Protoieriei, care au revenit în mijlocul lor încărcați cu daruri și surprize duhovnicești.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print, nr. 450

De aproape cinci ani de când se află sub aripa ocrotitoare a preoților din Protoieria Ilfov Nord, copiii de la Centrul de Plasament Nr. 5 Periș se bucură de sărbători cu adevărat frumoase. Și anul acesta, Sfintele Sărbă­tori Pascale i-au găsit bucuroși, în jurul mesei festive, ­delectându-se cu delicioasele mâncăruri tradiționale, plus o varietate de fructe și dulciuri. După tradiție, ei au întâmpinat cea mai importantă sărbătoare a creștinătății purtând haine noi. Îmbrăcămintea și o mare parte din surprizele dulci care au făcut deliciul zilelor de Paști le-au fost dăruite de preoți în Săptămâna Patimilor când, cu zâmbetul pe buze, glasurile copiilor au vuit de bucurie. Fascinați de clipele petrecute împreună cu părinții lor spirituali, în semn de recunoștință, copiii au recitat poezii despre Patimile și Învierea Domnului, creând un cadru de poveste. După ce au dovedit cât de frumoși și de talentați sunt, încântați, și-au probat hăinuțele primite, semn că îm­păr­tășesc noua viață a lui Hristos. Despărțirea a fost unul dintre cele mai emoționante momente ale zilei, care i-a adus pe acești copilași mai aproape de bucuria miracolului Învierii Domnului. Asemeni Mântuitorului, preoții s-au despărțit de micuți cu îmbrățișări și povețe de folos sufletesc, căci pentru ei o mângâiere și o vorbă caldă înseamnă enorm. Felicitări Protoieria Ilfov Nord! Felicitări preoților care ați arătat, încă o dată, că bucuria vine din lucruri mărunte, din gânduri curate și din dorința dezinteresată de a face bine copiilor care nu au parte de iubirea părinților și de atmosfera căminului familial! Pentru ei, îmbrățișările, gândurile bune, mângâierile și toată căldura pe care le-ați dăruit-o în acea zi sunt cele mai de preț cadouri pe care le vor păstra mereu în suflet, ca pe o amintire frumoasă.

Iubire și lumină Sfântă

“Ca în fiecare an, cu multă bucurie pășim pragul acestui cămin, pentru că acești copii au nevoie să simtă un pic de dragoste părintească. Dorim ­să-i familiarizăm cu ideea că ei sunt iubiți de Dumnezeu și Dumnezeu lucrează prin noi, astfel încât să li se întâmple lucruri bune, frumoase. Vrem ­să-i facem să simtă că sunt cu adevărat speciali pentru noi. Am venit cu mult drag la ei și am încercat să aducem un pic de lumină în sufletele lor, în perioada aceasta plină de lumină Sfântă. Zâmbetele și bucuria de pe chipurile lor sunt cea mai mare mulțumire pentru noi. Prin grija Protoieriei Ilfov Nord, din fonduri primite ca sponsorizare, am reușit să le luăm îmbrăcămintea. Dulciurile le-am cumpărat din Fondul Filantropia al Protoieriei Ilfov Nord, care este destinat cu precădere cazurilor sociale și medicale. Le mulțumim celor care ne-au ajutat și de data aceasta”, ­ne-a spus părintele Cristian Burcea.

“Vă mulțumim din suflet pentru această acțiune neașteptat de frumoasă! Sunteți singurii care ați venit la acești copii, de Paști. Am mai primit câteva hăinuțe din donații, dar nu i-a mai vizitat nimeni altcineva, nu le-a vorbit și nu le-a oferit nimeni o îmbrățișare de Paști. Noi avem aici tot ce le trebuie copiilor. Împreună cu DGASPC Ilfov, instituție care ne sprijină întotdeauna, facem tot ce ne stă în putință pentru a le asigura copiilor tot ce au nevoie. Ne dorim ­să-i vedem împăcați și plini de speranță, să-i vedem crescând și dezvoltându-se frumos, și pentru asta ne străduim să le oferim cât de mult putem, dar nu le putem oferi dragostea părintească”, ne-a mărturisit Nicoleta Neață, coordonatorul Centrului de Plasament Nr. 5 Periș. Jurnalul de Ilfov a susținut campania de ajutorare a copiilor de la Centrul de Plasament Nr. 5 Periș în calitate de partener media care a și inițiat programul, în urmă cu aproape cinci ani. Publicația noastră s-a îngrijit de buna desfășurare a demersurilor prin care lumina Învierii Domnului a strălucit în sufletele acestor copilași, crescuți fără ocrotirea părintească.