Ediția de anul acesta a competiției de pescuit sportiv Boiliesmania a adus noi recorduri pe apele lacului Tâncăbești. Cele patru zile de concurs, la care s-au înscris 25 de echipe formate din aproape 100 de pescari, au adus o captură record de 24,400 de kilograme, pentru edițiile Boiliesmania.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 468, ediția print

Un concurs mult mai spectaculos față de edițiile anterioare, pentru că s-au capturat pești foarte mari, iar peștii foarte mari sunt greu de prins, greu de păcălit. Au mai mulți ani de viață în spate, au trecut prin lansete și știu să se ferească, după cum nea spus Răzvan Ulmeanu, organizator, bucuros că s-a reușit stabilirea unui nou record al acestei competiții cu o medie de 22 de kilograme, din 5 pești.

Deși crapul este ținta obținerii trofeelor unei competiții cum este Boiliesmania, ediția 2019 a însemnat o captură record de 24,400 kilograme a unui ten, din toate edițiile Boiliesmania, reușita aparținând echipei Karp.ro, care a câștigat și locul întâi al concursului, devenind din acest an și partener oficial al tuturor competițiilor ce vor avea loc pe lacul Tâncăbești, la Complexul ”Two LakesTwo Brothers”, al fraților Vlad și Ovidiu Parfene. Recordul oficial al lacului a fost de 31 kg la cteno.

Ediția Boiliesmania 2019 s-a desfășurat în perioada 11 -15 septembrie, tipul de concurs fiind plantat/cu 4 lansete, iar balta a fost balizată și împărțită în trei sectoare valorice, echipa fiind formată din 4 pescari cu drepturi depline.

Concurs dominat de fair-play

Organizatori au fost: Complexul „Two Lakes Two Brothers” – Tâncăbești, reprezentat prin frații Vlad și Ovidiu Parfene și Clubul Sportiv Pelicanul, reprezentat de Răzvan Ulmeanu.

Premiile ediției au fost în bani, diplome și cupe, pentru membrii echipelor câștigătoare. S-au premiat locurile 1, 2 și 3 la general, prin calcularea mediei peștilor capturați (calitate, din cei mai mari 8 pești sector A, cei mai mari 5 pești sector B).

S-a intrat în premii doar dacă echipa respectivă a reușit capturarea numărului de pești aferent fiecărui sector. A fost permis pescuitul cu orice nadă, mai puțin nadă vie.

Concursul a fost dominat de fairplay, iar Vlad Parfene i-a felicitat pe participanți și modul în care au tratat concursul de anul acesta: ”Din partea complexului, vă felicităm pentru dovada de fair-play, iar tuturor celor angrenați în competițiile viitoare vă dorim fir întins”.

„Competiția a avut la start 25 de echipe, formate din 4 pescari cu drepturi depline, deci în total am avut pe lac aproape 100 de pescari. Pe lângă cei 100 de pescari, am avut 6 arbitri, administrația lacului care ne-a oferit tot sprijinul și organizatorul, Clubul Sportiv Pelicanul, care are ca obiect de activitate promovarea disciplinei de pescuit sportiv și organizarea de competiții de pescuit sportiv. Promovăm astfel pescuitul, care din punctul meu de vedere este o activitate mult mai benefică decât aceea de a merge în cluburi, discoteci sau a pierde vremea în alt fel. Aici este vorba de natură, de a sta câteva zile în sânul naturii și de a prinde câteva capturi pe care la Tâncăbești le găsim din belșug. Am avut un record în ceea ce privește capturile pe perioada desfășurării concursului Boiliesmania 2019. Am avut niște pești incredibili de mari. Recordul în ediția de anul acesta a Boiliesmania a fost de 24,400 kilograme, un ten. Dar am avut numeroși teni și de peste 20 de kg, între 18 – 19 kg am avut 17 bucăți. Să reușești să prinzi 5 pești care însumându-i au o medie de 22 de kilograme, e ceva care spune multe despre ce este sub apă”, ne-a spus Răzvan Ulmeanu. El a insistat pe fair-play, pentru că în momentul în care vorbim de competiție, automat câștigă cine e mai bun. ”În momentul în care discutăm de pescuit, problema principală este balizarea lacului. Tot timpul pescarului i se pare mai interesant standul vecin. Motiv pentru care avem niște reguli, avem un regulament de desfășurare, sancțiuni, cartonaș galben, cartonaș roșu. Nu am ajuns niciodată la cartonaș roșu, dar în schimb, în momentul în care două echipe nu se înțeleg pe limite, intervine organizatorul care delimitează standul. Anul acesta nu am avut contestații, ci doar o rugăminte de rezolvare amiabilă a unei intrări dintr-un stand în altul”, a mai spus organizatorul, subliniind că cei care vin la concursurile de pescuit au situații financiare de la foarte bune în sus, nu vin pentru bani, ci pentru trofee.

Câștigători, premii și felicitări

Captura competiției a fost, așadar, un ten care a cântărit 24,400 kilograme, reușita apaținând echipei Karp.ro, formată din Lucian Grecu, Alex Dogaru, Claudiu Drăghiciu și Alex Bogdan.

Locul III, se pare pescari abonați ai podiumului pe lacul Tâncăbești, a revenit unei echipe cu mare experiență pe lac, pentru media de 17,620 kg din 5 pești – TCS TEAM formată din Răduță Julien și Cristea Aurel.

Standul VACI 0 a dat o medie 18,156 kg cu echipa formată din Nae Bădulescu și Vasile Iosif, care astfel au ocupat locul II.

Marele premiu, care a totalizat o medie incredibil de frumoasă de 22,530 kg din 5 pești, a fost câștigat de Karp.ro.

Să nu uităm că lacul Tâncăbeşti este considerat pe drept cuvânt un rai al pescarilor, datorită celor doi administratori care sprijină competiţia sportivă și se ocupă de amenajarea a tot ce e necesar. Vorbim despre fraţii Parfene, Ovidiu şi Vlad, care, nu întâmplător, au primit din partea organizatorilor, în semn de mulțumire, un trofeu ce a fost acordat micuței Maya Parfene, fiica lui Vlad Parfene, o prezență adorabilă, permanentă, printre pescari și performanțele