8 Martie, Ziua internaţională a Femeii, este celebrată în multe ţări din întreaga lume. Este o zi în care femeile sunt recunoscute pentru realizările lor fără a ţine cont de diferenţele naţionale, etnice, lingvistice, culturale, economice sau politice.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 492

Cu prilejul Anului Internaţional al Femeii, în 1975, Organizaţia Naţiunilor Unite a sărbătorită pentru prima dată Ziua internaţională a ­femeii, pe 8 martie. Puțini oameni știu că Ziua femeilor a fost sărbătorită pentru prima dată în data de 28 februarie 1909 în New York, în amintirea unei greve a unui sindicat al femeilor care a avut loc cu un an înainte.

În fiecare primăvară, în data de 8 martie, toate doamnele și domnișoarele de pe întregul glob sunt sărbătorite cu flori, cadouri sau alte mici atenții din partea persoanelor dragi sau partenerilor de viață.

În cinstea doamnelor și domnișoarelor comunei Ștefăneștii de Jos, domnii s-au pregătit temeinic și au organizat, sâmbătă și duminică, o campanie de suflet ca simbol al prețuirii pe care o poartă reprezentantelor sexului frumos din localitate.

Încă de la primele ore ale dimineții, ale zilei de sâmbătă, 7 martie, i-am găsit în teren, la lucru, pe primarul Ionel Robert Ștefan, viceprimarul Virgiliu Mircea Gheorghiță, consilierii locali și domni din Primăria Ștefăneștii de Jos, împărțind sărbătoritelor, din poartă în poartă, dar și șoferițelor sau doamnelor care erau surprinse, pe drum ori la magazine, flori, bomboane și frumoase felicitări cu urări și mesaje de suflet.

Peste 3.000 de daruri dulci

Cei aproape 100 de domni voluntari ai zilei de 8 Martie, repartizați în șapte echipe,  au împărțit peste 3.000 de daruri. Sărbătoritele i-au întâmpinat cu multă bucurie și entuziasm, un indiciu clar că se așteptau la acest frumos gest și chiar se mândreau că aparțin unei comunități care știe să le ofere semne de prețuire.

Evenimentul în sine a însemnat și un bun prilej, în multe cazuri, pentru ca oamenii să stea de vorbă cu primarul, pentru a-i mai spune păsurile și a afla de la edil care este stadiul diferitelor lucrări sau cerințe edilitare.

Totul a mers strună, după cum ne-a spus viceprimarul Virgiliu Mircea Gheorghiță, și datorită celor două domnișoare, parte din pachetul evenimentului. Cele două mesagere ale primăverii, costumate special pentru această frumoasă zi de martie, au simțit că merită să vină să îi ajute pe domni, oferind alături de aceștia darurile din partea Primăriei și a Consiliului Local Ștefăneștii de Jos.

O zi frumoasă, cu căldură sufletească

”Am avut parte de o zi foarte frumoasă, senină, am fost primit  cu mare căldură  sufletească de toate doamnele și domnișoarele. Am simțit afecțiune din partea oamenilor, ceea ce este firesc în momentul în care oferi niște lucruri din suflet și le faci cu drag. Cum este și vorba, ce oferi, aia primești. Doamnele și domnișoarele reprezintă tot ce e mai frumos pe lume și chiar merită să fie respectate și apreciate pentru rolul dânselor în viața noastră, a bărbaților și a familiilor. Din tot sufletul, le doresc sănătate, dragoste și numeroase împiniri. La mulți ani, tuturor doamnelor și domnișoarelor din Ștefănești!”, a spus, emoționat, primarul comunei Ștefăneștii de Jos, Ionel Robert Ștefan.