În comuna Berceni continuă acțiunea de distribuire a pachetelor cu alimente și produse de igienă, pentru cei nevoiași – persoane aflate pe lista întocmită respectând criteriile de acordare. Asistentul medical al Primăriei Berceni, care activează și în unitățile de învățământ, a luat tensiunea vârstnicilor.

”Foarte mulți îmi semnalați că pe străzile din localitate sunt adesea persoane, în căruțe, care tranzitează zona. Apreciez vigilența voastră și vă recomand să sunați la 112, pentru că doar Poliția poate interveni. Vă rog să aveți încredere că noi luăm toate măsurile! În aceste zile în care trăim cu toții o tragedie, o situație cu care nu ne-am mai întâlnit, mulți sunt preocupați să propage zvonuri conform cărora nu am dezinfectat străzile pe care au fost confirmate cazuri de COVID-19, sau că ajutoarele au fost impărțite la cunoștințe. Vă asigur că nu sunt adevarate, iar în aceste momente pentru noi este important un singur lucru: să rămânem focusați pe siguranța noastră, a tuturor. Este recomandat să păstrăm distanța, nu și să ne distanțăm. Vom rămâne uniți și TOTUL VA FI BINE!”, le-a spus primarul comunei Berceni, Gheorghe Covrigea, localnicilor.

01.04.2020 – Transparență în limitele legale! Primăria NU cumpără țigări și cafea!

”Vă informez că persoana confirmată aseară cu COVID-19 este bine, având o formă ușoară a virusului și nu este în pericol. Din informațiile pe care le avem, și conform verificărilor din perioada în care a fost în izolare, vă asigur că această persoană nu a părăsit domiciliul. Totodată, as vrea să fim conștienți că este posibil să nu fie singurul caz până la dispariția pandemiei. Înțeleg îngrijorarea și sper ca acest lucru să ne facă să fim mai responsabili, nicidecum să creeze panică. Va asigur că facem tot ceea ce ține de noi. În ceea ce privește nemulțumirea față de faptul că nu am comunicat detalii despre persoana infectată, apelez la înțelegere și vă rog să acceptați că voi respecta reglementările în vigoare, și nu voi da detalii. Voi fi transparent în continuare, în limitele legale.

Profit de ocazie să trag un semnal de alarmă legat de ajutorul oferit de primărie persoanelor aflate în izolare și celor cu vârsta peste 65 de ani. Persoanele aflate în izolare sunt cele care au primit recomandare de la DSP să rămână la domiciliu 14 zile. Din păcate, primesc foarte multe solicitări, liste de cumpărături, de la persoane care nu se încadrează. De asemenea, produsele puse la dispoziție sunt din categoria alimentelor de bază. Nu vom putea continua să achiziționăm, în urma tuturor apelurilor, produse precum cafea, țigări sau alte lucruri, după preferințele fiecăruia. Mă bucur că evitați să ieșiți din casă, dar responsabilitatea ce ne revine nouă este de a oferi ajutor cazurilor ce necesită suport în această perioadă. Siguranța și sănătatea voastră sunt prioritare pentru noi. Facem tot ce putem, suntem activi în prevenirea răspândirii virusului, vă înțelegem temerile, și ne așteptăm ca înțelegerea să fie reciprocă. Nu este ușor, dar împreună vom depăși acest capitol”, a anunțat primarul comunei Berceni, Gheorghe Covrigea

Cereți sprijinul autorităților!

Cetățenii comunei Berceni aflați în izolare la domiciliu sau persoanele de peste 65
de ani care au interdicție de a ieși din casă, cu excepția intervalului orar 11.00-13.00, care au nevoie de ajutor/alimente, pot suna la numerele de telefon 021.3651.968 sau 0762.257.353, pentru a solicita autorității locale sprijin.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 494

”Acordați atenție sporită persoanelor care se oferă să vă aducă alimente! În această perioadă există posibilitatea ca, sub acest pretext, să picăm victime
furturilor din locuințe!”, a avertizat primarul Gheorghe Covrigea.