Administrația se ocupă de asfaltarea străzilor după introducerea tuturor utilităților

Pentru orașul Pantelimon, lucrările de modernizare a infrastructurii sunt în plină derulare, iar singurul motiv serios care ar putea influența ritmul de desfășurare a acestor activități ține, potrivit autorităților, doar de capriciile vremii.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 505

”Lucrările nu încetează în orașul nostru, avem proiecte în derulare și pe care le vom duce la bun sfârșit. Sperăm să avem de partea noastră și condițiile meteo, astfel încât să nu înregistrăm deloc întârzieri”, a anunțat primarul Marian Ivan. Potrivit edilului, în Pantelimon sunt în curs de derulare lucrări pe mai multe străzi ale orașului, ce au ca scop modernizarea căilor rutiere. De asemenea, sunt în derulare proiecte de extindere a rețelei de canalizare și apă potabilă, cât și a rețelei de gaze. Se lucrează pe teren, dar se rezolvă și problemele care apar pe parcurs, așa cum sunt diverse situații juridice, a mai anunțat Primăria Pantelimon. Mai precis, pe intrarea Câmpului s-au rezolvat parțial problemele juridice legate de suprapunerile cadastrale.
Reprezentanții primăriei ne-au spus că lucrările sunt efectuate de același constructor, pentru ca acesta să răspundă de toate lucrările. Pe str. Orizontului există, de asemenea, toate cele necesare, apă, canal, inclusiv proiect pentru eliminarea apelor pluviale pe bază de rigole. Str. Pădurii, datorită investiției pentru peninsula cu blocurile din zonă, trebuie să se vină cu o rețea separată de canalizare pentru apă menajeră sub presiune prin pompare, o stație care va fi acolo și de asemenea o conductă de alimentare cu apă potabilă pentru că cea existentă acum nu face față pentru numărul de apartamente. Se va merge pe o soluție care prevede o rețea separată de apă potabilă și o rețea de gaze. Societatea care construiește apartamentele are încheiate contractele cu societatea de gaze, cu Apă-Canal Ilfov, astfel că urmează ca în cursul săptămânii viitoare să se apuce de lucrări.
”Noi ținem aproape legătura cu constructorii pentru că suntem interesați, ca lucrările de asfaltare să inceapă în cel mai scurt timp pentru a putea respecta grafice de execuție”, ne-a precizat primarul care a explicat că Lotul 2 este comasat în zona Viilor, Vișinilor, iar Lotul 3 este comasat începând de la străzile Curcubeului, cartierul Damache, străzile Orizontului și Pădurii. În zona Vișinilor sunt construite case din 2008, este o zonă nouă. Lotul 2 și lotul 3 sunt cartiere practic noi. Lotul 3 înseamnă o zonă nouă, în proporție de 80%, cu excepția cartierului Damache și Intrarea Biruinței. ”De Lotul 1, ne-am apucat anul trecut și este terminat, iar la Lotul 2 am avut ceva probleme pe str. Caișilor, fiind
necesară expropierea unei porțiuni de teren de la CET care nu a dorit să o cedeze primăriei. Mai avem Intrarea Gutuiului 2, strada Afinului, Intrarea Coacăzei, Intrarea Nectarinei și Viilor 1 și încheiem și situația în lotul 2. Pe toate avem canalizare, apă, gaze, iar evacuarea apelor pluviale se face gravitațional. Din Lotul 2 fac parte străzile Brândușei, Cireșilor, Intrarea Fabricii, Intrarea Fragilor, Intrarea Părului, strada Portocalelor, strada Rozmarin, strada Vișinilor, Intrarea Vișinilor, Intrarea Vișana, Intrarea Zmeurei pe care au fost terminate lucrările”, a mai precizat primarul Marian Ivan.

Lotul 3 de străzi, lucrări în ritm susținut

Conform declarațiilor viceprimarului David Dumitru, se lucrează în prezent la ceea ce înseamnă Lotul 3, care cuprinde 9 străzi: Intrarea Fagurilor, Fagurilor, Făgetului, Intrarea Biruinței, Călărași, Curcubeului, Pădurii, Orizontului, Intrarea Câmpului. Străzile sunt realizate cu finanțare prin programul PNDL al Ministerului Dezvoltării, pentru toate loturile, având în vedere că bugetul local nu permite realizarea
unor astfel de lucrări. Primarul Marian Ivan spune că proiectele localității sunt menite să îi sprijine pe cetățeni și să le crească confortul, mai ales că orașul se extinde foarte mult și au apărut multe zone noi pe fondul dezvoltării imobiliare. Edilul a precizat că lucrările de modernizare au durat mult tocmai pentru că s-a dorit ca pe fiecare stradă, înainte de a fi modernizată și asfaltată, să fie introduse toate utilitățile necesare.

Primăria Pantelimon a anunțat la începutul săptămânii trecute că pe strada Intrarea Biruinței se lucrează la decopertare și la crearea stratului de fundare în vederea asfaltării. Pe strada Făgetului s-a turnat primul strat de asfalt. Pe strada Intrarea Fagurilor vor începe lucrările de decopertare în vederea asfaltării. Pe strada Curcubeului se vor finaliza branșamentele la rețelele de gaze, canalizare și apă potabilă, astfel încât strada să poată fi pregătită de asfaltare. În Tarlaua 55, se efectuează lucrări de întreținere pe străzile: Poet George Țărnea, Gră-
dinarilor și Plantelor și pe alte străzi alăturate. De asemenea, se execută lucrări pentru extinderea rețelei de canalizare și apă potabilă pe strada Flamingo și se vor finaliza lucrările de apă și canalizare pe strada Bine-
lui. Se lucrează la aducțiunea apei potabile la stația de apă existentă la Gara Pantelimon, conductă care va alimenta orașul. Din totalul de 3,5 km ce ar trebui să aibă conducta de distribuție, sunt finalizate lucrările pentru 2 km.

”Până acum s-au introdus rețele de apă potabilă și canalizare pe Intrarea Fagurilor și pe Curcubeului, aceste străzi urmând imediat să intre în lucrări specifice asfaltării, respectiv, decopertare, trotuare etc. Toate utilitățile sunt introduse și s-au prevăzut borduri la limita proprietății, în funcție de cum e prevăzut în proiect. Lucrăm în prezent pentru asfaltare pe Făgetului, s-a făcut stratul de fundare, sunt făcute trotuarele, se toarnă asfalt pe trotuare, apoi vom turna primul strat de asfalt, respectiv binderul, în funcție de cum ne lasă vremea. Apoi stratul de uzură. Săptămâna viitoare ar trebui terminată Făgetului. Apoi se intră cu decopertare pe Intrarea Fagurilor, unde există toate utilitățile, adică apă, canal, gaze, pluviale. Trebuie doar lucrările specifice asfaltării. Se lucrează, de asemenea, pe Intrarea Biruinței unde, de asemenea, avem tot ce ne trebuie. S-a decopertat, se lucrează la stratul de fundare și la trotuare care sunt aproape gata. Urmează turnarea asfaltului. După aceea urmează str. Curcubeului, unde s-a băgat, apă, canal, pluvial, aceleași proceduri. Pe Călărași au fost câteva probleme, juridice care au trebuit rezolvate pentru a se putea trece la lucrările de asfaltare. Pe str. Fagurilor, în paralel cu lucrările de decopertare pentru crearea stratului de fundare, se va executa și canalizarea de pluviale, din cauză că se lucrează la adâncimi foarte mari”, a precizat viceprimarul.