˜ Cetățenii sunt îndemnați să evalueze calitatea străzilor modernizate

Dezvoltarea infrastructurii rutiere continuă în Snagov în ritm susținut, reabilitarea străzilor din comună fiind  un obiectiv prioritar pentru primarul Marian Oancea.  Pentru că este un edil cu inițiativă, obișnuit să rezolve prompt problemele comunității sale, primarul comunei Snagov și-a propus să recupereze timpul pierdut din cauza pandemiei de coronavirus și să finalizeze cât mai rapid proiectele de investiții programate pentru acest an. Mai mult, primarul comunei Snagov îi îndeamnă permanent pe cetățeni să fie vigilenți, să respecte și să trateze cu seriozitate toate măsurile de prevenție și sfaturile menite să îi securizeze pe oameni în fața coronavirusului, iar în caz de nevoie să ceară ajutorul primăriei.

Astăzi a apărut nr. 507 al Jurnalului de Ilfov, ediția print!

”După perioada de agitație provocată de pandemia de coronavirus care ne-a surprins neplăcut pe toți, acum suntem obișnuiți cu toate aceste măsuri  de siguranță și trăim aceste timpuri urâte care nu ne aduc niciun beneficiu. Ne-am obișnuit cu regulile impuse de pandemie, dar nu trebuie să diminuăm viglența. Ne adresăm cetățenilor din comuna Snagov să trateze cu seriozitate tot ceea ce înseamnă această boală, măsurile de igienă, de protecție. Nu este de joacă, vă rog  tratați situația cu seriozitate, și dacă aveți nevoie de orice fel de ajutor, substanțe, măști, veniți la noi la primărie și vă vom ajuta cu mare drag”, a ținut să atragă atenția primarul Marian Oancea, la începutul unei discuții despre modul în care administrația snagoveană reușește să își gestioneze comuna și să desfășoarele proiectele prevăzute pentru acest an.

Calitatea, pe primul plan

Dar, așa cum de altfel ne-am așteptat, cunoscând forța de muncă și determinarea edilului din Snagov, investițiile la nivel de comună se desfășoară în ritm susținut. ”După ce am bătut un pic pasul pe loc, acum suntem ­într-un elan deosebit și încercăm să recuperăm și timpii pierduți. Reușim săptămâna aceasta să terminăm două străzi deosebit de importante pentru comuna Snagov, respectiv str. Florilor și str. Zorelelor. Pe aceste străzi se toarnă cel de-al doilea strat de asfaltare, dar să nu se înțeleagă că străzile sunt gata sau sunt pregătite pentru recepția finală. Ne vom îndrepta atenția către trotuare și retușuri ale eventualelor defecțiuni sau imperfecțiuni. Nu vom trece cu vederea nimic și aștept și accept la sfârșit toate observațiile cetățenilor privind calitatea străzilor modenizate. Străzile Florilor și Zorelelelor au peste 2 km împreună, sunt străzi deosebite, pe care le-am prevăzut cu trotuare. Sunt străzi model și doresc ca, atâta timp cât voi fi primar, toate celelalte străzi să fie realizate la fel, adică să capete aspect de zonă europeană, cu trotuare, cu spații verzi. Muncim foarte mult să schimbăm imaginea comunei.  De exemplu, bordurile amplasate pe străzi înseamnă că asfaltul nu se mai împrăștie, canalizarea este făcută cu foarte mare atenție și se află în funcțiune. Așadar, chiar ne dăm interesul să iasă lucrări de calitate”, ne-a declarat primarul Marian Oancea.

Edilul ne-a spus că, în ciuda temperaturilor ridicate, se lucrează intens peste tot în comună pentru că, cel puțin în ceea ce privește asfaltarea, aceasta este cea mai bună perioadă a anului pentru ca asfaltul să arate în final perfect. ”După turnarea asfaltului, mai avem de lucru la trotuare, dar și lucruri migăloase cum sunt zonele de acces în curțile oamenilor. Cu răbdare, le vom face pe toate”, a precizat primarul.

”Încercăm să finalizăm tot ce am promis”

Marian Oancea a anunțat că în perioada imediat următoare vor fi asfaltate alte două străzi importante din satul Snagov, comuna Snagov, res­pectiv str. Ricinului și str. Albăstrelelor. Lucrările au început deja, aceste străzi fiind la rândul lor pe lista de investiții de anul acesta. ”Încercăm să finalizăm tot ce am promis. În scurt timp vom semna și contractul de finanțare pentru liceu și vom demara și această lucrare”, a adăugat Marian Oancea. El a menționat că pe lista modernizărilor de anul acesta se află și străzile Brândușelor și Crizantemelor, situate la ieșirea din Snagov, spre Gruiu.

”Prin programul anual de asfaltare, mă pot lăuda că am reușit să terminăm și strada George Enescu, din satul Vlădiceasca. Este o stradă pe care am luat-o aproape de la zero, dar este o stradă foarte frumoasă acum. Strada se află pe malul lacului și sperăm să aducă cât mai multe investiții în zona aceea, pentru satul Vlădiceasca și pentru comuna Snagov”, a punctat Marian Oancea.