Proiectul prevede și construirea în vecinătate a unei clădiri cu spații de servicii

Primăria Comunei Gruiu și-a propus construirea unei parc central care va îngloba diferite activităţi specifice unui parc, respectiv zone de loisir, fântână arteziană, alei pietonale. Terenul propus spre reamenajare se află pe raza Comunei Gruiu – Sat Gruiu. Necesitatea şi oportunitatea investiţiei a fost trasată de tendinţa de dezvoltare a localităţii şi se justifică prin nevoia de îmbunatăţire a imaginii şi de creştere a calităţii vieţii.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 507

La începutul lunii, au fost demarate lucrările de amenajare înființare a “Zonei de Promenadă/Parc Central” din comuna Gruiu, zonă de promenadă care va fi amenajată pe locul fostei primării, urmând să includă și spații de servicii pentru comunitate.

Potrivit proiectului, dezvoltarea social-culturală și economică a comunei Gruiu, care a luat avânt în ultimii ani,  este în prezent necorelată cu infrastructura de spații verzi. În contextul creșterii investițiilor imobiliare în zonă și implicit a creșterii numărului de cetățeni, a apărut necesitatea amenajării unui parc care să deservească întreaga zonă, dar și localitățile învecinate. De asemenea, proiectul presupune realizarea unui corp de clădire pentru servicii, cu o suprafață construită de 130 mp.  Prin proiect au fost propuse o serie de investiții importante la nivelul amenajării peisagere. Astfel, se dorește crearea unei zone de loisir, recreere, servicii și comerț care să ridice standardele comunei Gruiu. Din punct de vedere estetic, se va lucra cu materiale care se integrează în arhitectura zonei și în cadrul natural. Parcul va beneficia și de un sistem modern de iluminat cu LED-uri, cât și de parcaj pentru biciclete, cu o capacitate de 10 locuri.

Proiectul ar putea fi finalizat în cel mult 9 luni

Corpul de clădire destinat serviciilor va avea și spații pentru depozitarea tomberoanelor, camere tehnice necesare pentru aspersoare și o cameră destinată paznicului.

Potrivit proiectului, investiția presupune amenajarea unei suprafețe de aproximativ 1.500 metri pătrați, durata estimată de execuție a lucrărilor fiind de circa 9 luni.

”După ce în urmă cu mai bine de trei ani am reușit să mutăm primăria comunei Gruiu ­într-un spațiu modern, iată că acum, în sfârșit, pe locul vechii primării putem amenaja pentru cetățenii noștri un parc modern, o zonă de relaxare pe măsura unei comunități euorpene. Este un proiect mult așteptat și dorit de locuitorii comunei, dar cu siguranță că se vor bucura de această oază și cetățenii din localitățile învecinate, pentru că suntem convinși că va ieși ceva foarte frumos”, ne-a declarat primarul  comunei Gruiu, Ion Samoilă.