Joi, 14 octombrie. Uniți cu preoții în rugăciune, credincioșii orașului Buftea au adus, din nou, slavă și închinare Preacuvioasei Parascheva, în biserica din cartierul Studio. Cu speranța într-o viață mai bună, cu mai multe bucurii și sănătate deplină, respectând măsurile de siguranță sanitară impuse de pandemia de COVID-19, aceștia au înălțat rugăciuni la Ceruri, cu inimile larg deschise. Ca de fiecare dată, în mijlocul lor s-a aflat primarul Gheorghe Pistol, recunoscut pentru dragostea sa față de biserică, față de tradițiile și oamenii locului.  

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 571, ediția print  

În ciuda vremii reci și mohorâte, în care parcă și Cerul își vărsa lacrimile suferinței, la Buftea, Preacuvioasa Parascheva, sfânta înzestrată cu daruri și puteri deosebite, a fost prăznuită într-un mod cu totul special, ca o mare iubitoare de Dumnezeu și o desăvârșită făcătoare de minuni a lumii. Credincioși de toate vârs­tele și din toate categoriile sociale s-au recules la racla cu cinstitul său veșmânt, făcând din praznicul închinat ei, o sărbătoare plină de lumină, de sfințenie și de frumos. Pe tot parcursul rânduielilor bisericești, părintele paroh Daniel Marcu, alături de părintele Consilier Eparhial (Cimitire) Ivan Ginel Aurelian, de la Parohia Giulești, care a și condus soborul preoțesc, au învăluit pelerinii cu multă dragoste și considerație, iar la final le-au oferit sfaturi de mare folos sufletesc. 

“A fost o mare bucurie pentru noi pentru că, iată, simțim dragostea și mângâierea Preacuvioasei Maicii noastre, Parascheva. Îi mulțumim domnului primar pentru că este din nou alături de noi și pentru tot sprijinul pe care ni l-a acorat și ni-l va acorda în continuare, chiar dacă trăim vremuri atât de tulburi și de grele! Vreau să-i mulțumesc și părintelui Nicolae, colegul meu, pentru înțelegerea și buna comunicare. Vă mulțumesc și dvs., iubiți credincioși, pentru că sunteți alături de noi în rugăciune! Ne rugăm împreună și, împreună vom fi mai puternici”, a spus părintele Daniel Marcu, parohul Parohiei “Sfânta Cuvioasă Parascheva”. 

“Nimic pe acest pământ nu este imposibil. Fiecare dintre noi, chiar și cei prezenți aici, suntem potențiali sfinți. Depinde doar de noi, de hotărârea fiecăruia dintre noi pentru a începe pelerinajul în căutarea lui Hristos. Acest lucru ni-l descoperă și ne învață Cuvioasa Parascheva. Ea ne dă puterea pentru a depăși vremuri tulburi și avem credința că atunci când o chemăm în rugăciunile noastre, poate mijloci pentru noi”, a spus părintele Ivan Ginel Aurelian. 

Biserica adăpostește unul dintre cele mai valoroase odoare creștine din lume   

“M-am alăturat și eu, în calitate de primar, enoriașilor din cartierul Studio și din orașul Buftea, la această sărbătoare mare și mult așteptată, cea închinată Sf. Preacuvioase Parascheva unde, practic sărbătorim și hramul bisericii din cartierul Studio. Noi o pomenim pe Sf. Paraschieva în rugăciunile noastre peste an, la toate Liturghiile, dar cu precădere astăzi, la zi de mare sărbătoare, cea a hramului, când dorim să fie alături de noi mai mult ca niciodată, pentru că traversăm o perioadă grea din toate punctele de vedere, iată, problemele medicale cauzate de pandemie, cele economice. La acestea, se mai adaugă și faptul că, se pare că oamenii sunt din ce în ce mai răi și ponegresc biserica. Tuturor le doresc înțelepciune și maturitate pentru că în perioada aceasta trebuie să fim mai întâi uniți, și apoi să rezolvăm problemele de zi cu zi. Oamenii au venit în număr foarte mare la biserică, poate și datorită faptului că pictura se apropie de sfârșit. Biserica este pictată în proporție de 75%. Sperăm ca anul viitor să sfințim în totalitate această biserică, lăcaș ce le poartă în interiorul ei pe sfintele ocrotitoare ale Moldovei, Sfânta Teodora de la Sihla și Sfânta Parascheva. Cu ocazia acestei zile, urez și eu, tuturor sărbătoriților care poartă acest nume, la mulți ani! Fie ca Sf. Preacuvioasă Parascheva să ocrotească orașul nostru, țara noastră și pe toți cei care au nevoie de ajutor”, a spus Gheorghe Pistol, primarul orașului Buftea. 

Chiar dacă și-a deschis porțile pentru rugători de trei ani, biserica din cartierul Studio este deja unul dintre simbolurile de frunte ale orașului. Nu întâmplător, ea adăpostește unul dintre cele mai valoroase odoare creștine din lume, veșmântul Sf. Parascheva, despre care se știe că are puteri miraculoase.