Centrul de vaccinare este deschis de luni până sâmbătă între orele 8.00-14.00 ˜ Persoanele vaccinate pot participa la o tombolă la care marele premiu este o Dacia Duster

Cetățenii sunt invitați să se alăture unei noi acțiuni care are scopul de a opri răspândirea virusului SARS-CoV-2, datorită unor oameni de afaceri implicați în viața comunității, care contribuie, alături de autorități, la contracararea creșterii rapide a numărului de infectări cu noul virus în rândul populației nevaccinate asigurând acces facil tuturor celor care doresc să se vaccineze. Acesta este motivul pentru care, pentru a doua oară, administrația Centrului Comercial Dragonul Roșu, parte a grupului de firme Niro Investment, a decis deschiderea, sâmbătă, 30 octombrie, a unui punct de vaccinare împotriva COVID-19 în parcarea complexului Dragonul Roșu Oriental.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 573

De sâmbăta trecută, ora 9.30, cetățenii se pot vaccina împotriva COVID-19 în parcarea centrului comercial Dragonul Roșu Oriental din București. Pentru operativitate, în cadrul centrului de vaccinare au fost deschise două fluxuri de vaccinare, cu serurile Pfizer-BioNTech și Johnson&Johnson. Persoanele care doresc să se vaccineze, o pot face fără programare prealabilă, doar cu prezentarea actului de identitate valabil.

Programul centrului de vaccinare va fi zilnic între orele 8.00 – 14.00, de luni până sâmbătă, iar persoanele care se vaccinează pe parcursul acestei acțiuni vor participa la o tombolă, prin simpla completare a unui tichet. Ele pot câștiga unul dintre cele 51 de premii prezentate, printre care un automobil Dacia Duster. Extragerea câștigătorilor va avea loc pe 25 noiembrie, iar participanții mai pot câștiga telefoane, tablete, produse electro-casnice sau premiul cel mare, așa cum spuneam, un automobil Dacia Duster.

Este a doua campanie de vaccinare organizată la Dragonul Roșu

Actuala campanie de vaccinare, organizată la Dragonul Roșu, nu este o premieră. Aici s-a mai organizat o astfel de acțiune, în parteneriat cu Ministerul Apărării și Spitalul Militar București. „Prima campanie de vaccinare a fost un real succes şi au rezultat mii de vaccinări. Ne dorim în primul rând să contribuim la contracararea creşterii rapide a numărului de infectări cu ­SARS CoV-2 în rândul populaţiei nevaccinate, să sprijinim autorităţile şi să asigurăm acces facil tuturor celor ce doresc să se vaccineze”, a precizat Cătălin Marius Dragotă, director operaţional al Centrului Comercial Dragonul Roşu.

Această campanie este derulată în parteneriat cu clinica Medicavol, Prefectura Judeţului Ilfov şi Direcţia de Sănătate Publică Ilfov. ”Sperăm să fie încă un îndemn transmis concetățenilor pentru a se vaccina. În ultima săptămână, putem să vă confirmăm că rata de vaccinare a crescut exponențial. Motivele din punctul nostru de vedere, până la urmă, sunt mai puțin importante, important este beneficiul obținut prin vaccinare. Eu, personal, aș dori din partea autorităților care coordonează această operațiune de vaccinare o implicare vizuală mai intensă și cu mesaje care să încurajeze și să transmită încredere cetățenilor. Mulțumim tuturor pentru implicare. Din toate informațiile pe care le deținem, suntem una dintre puținele țări care pun la dispoziția cetățenilor toate tipurile de vaccinuri, fără condiționări, fără programări. Singura mea nemulțumire personală sunt mesajele care nu au fost deloc potrivite, cel puțin până la această dată”, a declarat dr. Dănuț Marian Neculai, membru al echipei mobile a centrului medical Medicavol Voluntari.

O inițiativă binevenită și pentru angajații centrului și pentru comercianți

La rândul său, Cătălin Marius Dragotă a subliniat că și la această a doua inițiativă a complexului comercial și logistic Dragonul Roșu de a organiza un astfel de centru de vaccinare anti-COVID-19, s-a ținut cont de volumul mare de persoane, clienți care vin și vizitează magazinele. ”Și mai mult, venim și în sprijinul persoanelor care au magazine în cadrul centrului Dragonul Roșu și care doresc să facă un comerț sigur, să nu fie alte probleme, să își desfășoare activitatea în bune condiții. De asemenea, venim în sprijinul anagajaților noștri. Avem foarte mulți care până la acest moment nu au reușit să se vaccineze având în vedere anumite situații pe care le-au văzut în media, dar am discutat cu dânșii și convingerea lor este că singura soluție de a fi sănătoși este să ne vaccinăm. Având în vedere faptul că aici majoritatea comercianților și a  clienților își fac cumpărăturile până în jurul orei 9.30-10.00, suntem siguri că va fi un aflux foarte mare de persoane care vor să se vaccineze”, a spus Cătălin Marius Dragotă.

În privința tombolei organizate pentru persoanele vaccinate, omul de afaceri a explicat că o consideră un stimulent având în vedere și situația economică din țară. ”Ne-am gândit să venim cu ceva care ar aduce bucurie câștigătorului sau familiei. În prima campanie am avut 1.200 de persoane care s-au vaccinat, în două săptămâni, deci chiar a fost un real succes. Campania de vaccinare organizată acum va dura până când nu va mai veni nicio persoană să se vaccineze. Când interesul pentru vaccinare va scădea. La centrul nostru de vaccinare se poate vaccina oricine cu prima doză, a doua doză de rapel sau cu a treia doză booster. Toată lumea participă la această campanie”, a mai spus Cătălin Marius Dragotă.

Jurnalul de Ilfov a stat de vorbă și cu primii cetățeni veniți sâmbătă, la inaugurarea centrului, pentru vaccinare. Petrișor Chiriță ne-a spus că a luat decizia de a se vaccina pentru că numărul de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 este foarte mare. ”Sincer, am crezut că nu este bine să mă vaccinez. Am zis să mai așteptăm, că vaccinul face rău, dar mi-am dat seama că este greșit și am decis să vin la vaccin”, a spus acesta.

Ionuț Gheorghescu, membru al detașamentul privat de pompieri din cadrul Dragonului Roșu a venit sâmbătă pentru prima doză de vaccin. ”Am neglijat și acum m-am hotărât să mă vaccinez. Fiind foarte multe cazuri, situația m-a determinat să fac vaccinul”, a precizat el.

Și Edy, din China, ­ne-a spus că a decis să se vaccineze din cauza faptului că a văzut că sunt foarte mulți  bolnavi, dar și din cauza restricțiilor impuse de autorități pe fondul creșterii numărului de cazuri.

”Ne dorim în primul rând să contribuim la contracararea creșterii rapide a numărului de infectări cu SARS CoV-2 în rândul populației nevaccinate, să sprijinim autoritățile și să asigurăm acces facil tuturor celor ce doresc să se vaccineze. Dragonul Roșu a fost printre primele unități private care ­s-au mobilizat exemplar în prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, prin igienizarea permanentă a centrului și prin campaniile de informare care recomandă imunizarea pentru a putea reveni împreună la normalitate. Le mulțumim, în acest sens, partenerilor de la Direcția de Sănătate Publică Ilfov și Prefectura Ilfov pentru sprijinul acordat. Suntem convinși că acțiunea va avea un impact pozitiv asupra situației curente”, a mai punctat Cătălin Marius Dragotă, director operațional al Centrului Comercial Dragonul Roșu.

Informații actualizate cu privire la activitatea de vaccinare în cadrul complexului comercial Dragonul Roșu sunt disponibile pe site-ul ­dragonulrosu.ro.