Banii strânși se folosesc în scop caritabil, pentru nevoile copiilor din Căsuța Speranței

Lansând din timp invitația: ”La Târgul de Mărțișor/ Vă așteptăm cu mult spor/ Să oferiți ajutor/ Celor mici, copiilor!”, copiii din orașul Pantelimon s-au pregătit, cu mic, cu mare, pentru ziua de 26 februarie 2022, cu foarte mult drag și cu multă atenție. Au confecționat cu măiestrie mărțișoare superbe, pentru a fi scoase la vânzare, în scop caritabil, copiii din Căsuța Speranței, de la Școala Gimnazială Nr. 1 din oraș și de la Grădinița Nr. 1 Pantelimon, de la Academia Copiilor Isteți și micii artiști ai Asociației OMIS.

Articol apărut în editia print a Jurnalul de Ilfov, nr.589

Târgul de mărțișoare a avut loc, cum arătam mai sus, pe 26 februarie, între orele 14.00-17.00, în Sala de sport din Bd. Biruinței, nr. 70, din Pantelimon, unde Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Pantelimon s-a ocupat de muzică, limonadă proaspătă, popcorn, a amenajat un corner foto și o zonă pentru face-painting, astfel încât astmosfera să fie una cât mai plăcută și pentru micii comercianți, dar și pentru cei care au venit să cumpere mărțișoare. Prețurile nu au fost mari, iar banii care s-au strâns merg pentru susținerea nevoilor copiilor din localitate, care sunt îngrijiți zilnic în cadrul proiectului Căsuța Speranței – copii care provin din familii defavorizate, care nu au părinții în țară sau care au diferite alte probleme sociale.

Prima excursie, de neuitat!

Acești copii, spre exem­plu, potrivit de­clarației primarului Marian Ivan, care susține constant astfel de activități în cadrul cărora partea socială se împletește cu educația, au fost zilele trecute în prima și cea mai frumoasă excursie din viața lor, la munte, la Cheile Grădiștei. Evenimentul a fost posibil după ce oameni generoși au înțeles demersul și au cumpărat, în scop caritabil, tablourile realizate de copiii din Căsuța Speranței, în cadrul evenimentului ”Picturi care vorbesc”, realizat în parteneriat cu Asociația OMIS și Direcția de Asistență Socială Pantelimon. ”Copiii au primit în acest fel răsplata muncii lor și au apreciat fiecare moment petrecut în excursia la munte. Astfel de experiențe îi ajută să se dezvolte frumos, să îmbine educația cu distracția, să își deschidă mintea și ochii spre o lume mai mare și mai frumoasă decât cea pe care o cunosc acum”, ne-a spus primarul Marian Ivan. ”Micuții s-au distrat fără oprire, dându-se cu săniuța pe pârtie, jucându-se în zăpadă, făcând bulgări și oameni de zăpadă. Complexul Cheile Grădiștei i-a primit pentru o noapte de cazare cu brațele deschise, căldură și confort, dar uimirea cea mai mare a copiilor a fost că au avut baia lor proprie. Restaurantul i-a încântat cu papanași cu ciocolată, un desert pe care niciunul dintre copilași nu l-a mai gustat până atunci. A fost o zi de poveste, iar distracția a continuat a doua zi, la Cota 2000, apoi cu vizita la Castelul Peleș și Muzeul Cinegetic Posada”, au povestit reprezentanții Direcției de Asistență Socială Pantelimon.

Mărțișoare pentru doamnele din centrele pentru vârstnici

Dezvoltarea frumoasă a copiilor și educația lor deosebită nu s-au oprit la povestea confecționării mărțișoarelor sau vânzarea lor. În continuare, cei mici au organizat luni, 28 februarie, vizite la căminele de bătrâni din orașul Pantelimon, pentru a oferi doamnelor vârstnice câte un mărțișor, simbol al venirii primăverii.