Pe 2 aprilie, timp de 4 ore, cafeneaua Throwback Coffee & Stories, din București, a fost gazda evenimentului organizat ”pentru suflet” de Consiliul Județean Ilfov, Animal Society și Adăpostul Speranța, eveniment dedicat conștientizării adopției de animale, dar și marcării, în avans a Zilei Internaționale a Animalelor fără Stăpân.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 594, ediția print

M.M. Stoica, Paula Seling, chef Cătălin Scărlătescu, Ana Maria Brânză, Macanache, Ada Condeescu, Nicoleta Nucă sau Claudiu Cîrțînă au fost prezenți la eveniment și au încurajat oamenii să adopte. Și ce credeți? Unul dintre cățeii prezentați publicului a fost adoptat și luat acasă. Acum are o familie a lui și nu mai tânjește după una, din spatele gratiilor adăpostului în care a așteptat ”minunea”.

Copiii s-au bucurat și ei de compania cățelușilor și au pictat cuști pentru animale, care vor fi amplasate apoi în adăpost, iar câțiva medici veterinari au explicat celor prezenți cum trebuie îngrijite animalele. Persoanele generoa­se au avut ocazia să doneze bani, în urnele amplasate pentru acest lucru, la schimb primind agende, căni, brelocuri sau jucării pentru animalele lor de companie.

Președintele CJI, Thuma Hubert a apreciat inițiativa colegilor de la Protecția Animalelor, considerând că astfel de momente de socializare sunt un bun prilej pentru ca oamenii să fie alături de animalele fără stăpân, să le ajute, oferindu-le dragoste și un cămin primitor. 

”Chiar în acest moment, un român își aruncă la margine de drum câinele sau pisica. Este un gest de responsabilitate să sterilizăm, ca să prevenim înmulțirea necontrolată. Și să adoptăm. E gratis să faci bine și te alegi cu un prieten pe viață!”, a spus acesta.