În organizarea Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov, reprezentat la eveniment de către agent șef principal Mușat Dumitru, din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, cu sprijinul Primăriei Buftea și Federației Române de Sambo, sâmbătă, 28 mai, s-a desfășurat, în sala de sport a Liceului Tehnologic ”Dumitru Dumitrescu” din Buftea, cea de-a doua ediție a ”Cupei copilului – fii inteligent, nu violent!”.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 602, ediția print

Pag. 24, Jurnalul de Ilfov nr. 602, A DOUA EDIȚIE A ”CUPEI COPILULUI - FII INTELIGENT, NU VIOLENT!”, LA BUFTEA

”Un festival al sporturilor de contact”, ne-a spus Mușat Dumitru, și chiar așa a și fost, pe două dintre salte înfruntându-se, la sambo, peste 300 de copii de la cluburi sportive din județele Ilfov (inclusiv sportivii de la Palatul copiilor din județ) și Dâmbovița, dar și din București, iar la o saltea, circa 120 de sportivi practicanți de kickboxing.

 

”Copiii reprezintă viitorul, iar prin sambo nu muncim doar pentru medalii și cupe, ci educăm, disciplinăm și ajutăm la clădirea unor sportivi valoroși și a unor viitori adulți sănătoși la corp, minte și suflet”, a declarat, la rândul său, Ion Tatulică, președintele Asociației Club Sportiv de Sănătate (ACSS) Voința Buftea, unde se antrenează copiii din localitate. Iar viceprimarul orașului Buftea, Alexandru Vaida, le-a urat succes tuturor sportivilor și, pe toată durata evenimentului s-a asigurat că nu există niciun fel de problemă legată de organizarea competiției. Sponsorii au fost generoși și au asigurat fructe, apă și gustări nutritive pentru competitori. La saltelele 1 și 2, întrecerile de sambo au fost arbitrate de Elena Constantin, arbitru internațional de sambo și judo. Iar, la salteaua 3, unde s-a desfășurat competiția de kickboxing, arbitru a fost Cristian Iordache. La finalul întrecerilor sportive, Dumitru Mușat, din partea IPJ Ilfov, Serviciul de Acțiuni Speciale, antrenor de arte marțiale, și viceprimarul Alexandru Vaida, au oferit câștigătorilor diplome, medalii și cupe. Au fost premiate 36 de categorii la sambo și 50 la kickboxing, separate pe vârstă, sex și greutate.

Fii inteligent, nu violent!

În timp ce în sala de sport se întreceau o parte dintre copii, polițiștii ilfoveni organizau în curtea liceului ”Dumitru Dumitrescu”, o altă serie de activități derulate, de asemenea, în cadrul ”Cupei copilului – Fii inteligent, nu violent!”. La acestea au fost invitați și elevi ai școlilor gimnaziale Nr. 2, Tânganu și Nr. 1, Cernica, dar și copii ucraineni, fugiți din calea războiului, însoțiți de părinți. Activitățile au inclus exerciții demostrative de karate, un concurs de șah, care a avut 3 câștigători la fete și 3 la băieți, ateliere de origami, pictură și dans sportiv. De asemenea, au fost activități pe linie de educație rutieră, în cadrul cărora, copiii au învățat despre regulile de circulație și au interacționat, prin joc, cu polițiștii Biroului de Siguranță Școlară Ilfov, ai Serviciului Rutier Ilfov și polițiști de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității Ilfov.