O nouă ediție a campaniei „Ajutor pentru elevi” i-a readus pe voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale, sâmbătă, 20 august, în mijlocul copiilor din Moara Vlăsiei, județul Ilfov și Bâra, județul Prahova. Și nu au venit singuri, ci însoțiți de mai mulți hairstyliști. Astfel, elevii din cele două localități, care sunt înscriși în acest program, au aflat ce presupune meseria de hairstylist, cea care-i face pe oameni să arate frumos și cât trebuie să învețe pentru a face o astfel de carieră.

În cele câteva ore petrecute alături de experții în domeniu, copiii au descoperit o meserie plină de socializare, unde mereu se întâmplă lucruri interesante. Cu acest prilej, au putut admira îndeaproape varietatea de ustensile pe care profesioniștii le utilizează în saloanele de înfrumusețare. După ce au aflat câtă îndemânare trebuie să ai și ce bază teoretică trebuie să deții pentru a face această meserie, spre încântarea lor, copiii care și-au dorit să-și schimbe puțin înfățișarea, s-au bucurat de tunsori noi, moderne. De asemenea, fetelor li s-au făcut coafuri cu împletituri deosebite. „A fost un gest extraordinar din partea acestei echipe de hairstyliști, efortul acestora de a se deplasa la o distanță de 60 de km de București pentru a întâlni acești copii și a le prezenta specificul meseriei lor. Realizarea stilurilor moderne de tunsori la acești copii a fost foarte apreciată de beneficiari, care nu se așteptau la o asemenea supriză. O parte dintre copiii înscriși în program își doresc să se dezvolte și pe această arie de activitate, astfel că acțiunea a prezentat pentru ei și mai mult interes. Bucuria a fost de ambele părți”, ne-a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale.
Încântați de noul look
Și experții în domeniu au fost bucuroși să constate interesul copiilor pentru a îmbrățișa o astfel de meserie. „Pentru mine a fost o bucurie mare și sunt onorată că particip alături de marea echipă de la Paraclisul Catedralei Naționale la o acțiune de binefacere. De data asta a fost pentru copii și mă bucur că am reușit să particip. Am vorbit cu copiii, sunt încântați că își aranjează părul și se simt bine că au petrecut o după amiază frumoasă, și chiar unii dintre ei sunt interesați să meargă la cursuri să învețe să tundă și să coafeze părul. M-am bucurat și îmi doresc să reușim să punem la cale și să dezvoltăm planul acesta frumos pentru cei care sunt mai mari și pot învăța o meserie frumoasă. Pentru mine este cea mai frumoasă meserie din lume pentru că acesta este talentul pe care mi l-a dat mie Dumnezeu și îl fac cu toată dragostea și mă silesc să îl lucrez și să îl înmulțesc”, ne-a explicat Cristina Grama, hairstylist. La final, cei mici au primit daruri din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale.
Evenimentul a avut loc la Centrul Social „Sfântul Gheorghe” al Parohiei Moara Săracă, din județul Ilfov. La acțiune au participat 25 de copii din localitățile Moara Vlăsiei, Ilfov și Bâra, Prahova. Însă, în cadrul campaniei „Ajutor pentru elevi” sunt înscriși 40 de copii din Ilfov și Prahova care, pe parcursul unui an calendaristic, beneficiază de sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale în ceea ce privește accesul la educație, prin oferirea celor necesare desfășurării optime a activităților școlare, de la consiliere psihologică și psihoterapie până la ghiozdane, rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte sau alte produse specifice, necesare în procesul de învățare.