”Zilele comunei Periș” au readus dansul şi voia bună în localitate

După doi ani de pauză, din cauza pandemiei de COVID-19, tradiția sărbătoririi în luna septembrie, a comunei Periș, a fost reluată și, pe 7 și 8, miercuri și joi, perișenii au petrecut așa cum știu ei mai bine, alături de artiști îndrăgiți. Cum ne-a obișnuit edilul Anghel Albu în ultimii ani, de când, ajutat de Consiliul Local, oferă acest dar frumos cetățenilor săi, și anul acesta, la cea de a XI-a ediție, toată lumea s-a bucurat de o atmosferă de relaxare şi bună dispoziţie.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 617, ediția print

Așadar, miercuri, în curtea Casei de cultură ”Veronica Pricop” din Buriaș, începând cu ora 16.00, s-a dat startul petrecerii. Locuitorii comunei Periș s-au strâns cu mic cu mare la mesele întinse, amplasate sub copertine, și au așteptat spectacolul. Ilie Măndoiu, Harmony Sound, Mariana Stan, Dan Ciotoi și Generic, Monica (din fosta trupă Angels), Aurel Moga sau Julia Jianu (din fosta trupă Sexxy) i-au încântat cu ritmuri cunoscute și i-au provocat pe perișeni la dans. Așa că, s-a dansat pe rupte, cum stă bine unor petrecăreți hotărâți să se simtă bine și să se distreze.

Cei mici au primit și ei toată atenția autorității locale și, după ce au mâncat pe săturate mere învelite în glazură de zahăr, porumb fiert sau copt sau vată de zahăr colorată au sărit ore întregi în gonflabilele gigantice amplasate special pentru ei.

Primarul comunei Periș, Albu Anghel, împreună cu consilieri locali și reprezentanți ai primăriei, au fost permanent alături de localnici și de artiști, pentru a se asigura că petrecerea decurge fără vreun incident neplăcut, dar și pentru a se asigura că toată lumea se simte bine. În public s-a aflat și mama primarului Albu Anghel, sărbătorită și dânsa la cea de a 84-a aniversare.

Familia Dolănescu, adorată la Buriaș

După ora 20.00, la Buriaș au prestat pentru public Doinița și Ionuț Dolănescu, care au fost surprinși plăcut de primirea făcută de perișeni, au urat tuturor ”La mulți ani!”, de ziua comunei și ”La mulți ani!”, în avans, Mariilor care urmau să-și sărbătorească onomastica, a doua zi. Îndrăgitul artist ­ne-a povestit că deși a mai cântat în Periș, la Buriaș se află pentru prima dată, iar plăcerea acestei premiere este evidentă. Doinița și Ionuț Dolănescu au fost permanent cu zâmbetul pe buze, au interacționat cu publicul, au făcut multe fotografii și au oferit autografe.

Petrecerea de la Buriaș s-a terminat cu momentul artistic al lui Alin Oprea (Talisman) și cu pregătirile pentru cea de-a doua zi de chef, care urma să aibă loc în curtea Sălii de sport din Periș.

”Mă bucur să văd că oamenii sunt mulţumiţi și se simt bine. Au așteptat cu multă nerăbdare această ediție a ”Zilelor comunei”, o tradiție care a debutat în 2009. Din păcate, în ultimii doi ani nu am putut organiza evenimentul, din cauza pandemiei, așa că, acum, perișenii au petrecut cu tot dragul”, ne-a declarat primarul Albu Anghel.

”La mulți ani!”, perișenilor și celor care și-au serbat onomastica de Sf. Maria Mică

Joi, 8 septembrie, sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului și cea de-a doua zi de petrecere în comuna Periș, așa cum arătam anterior, a avut loc în curtea Sălii de sport de peste drum de Liceul Teoretic Nr. 1 Periș.

Punctuali, artiștii au ajuns la spectacol la ora anunțată în program, iar primul care a urcat pe scenă, de la ora 16.00, a fost din nou Ilie Măndoiu. Și în această zi, pe laturile curții generoase au fost amplasate grătarele, care au sfârâit continuu, a fost creată o zonă cu mese și bănci lungi, sub umbrare de pânză, au fost amplasate rulote unde comercianții au vândut gogoși, sucuri reci, cafele sau jucării, iar pentru copii au fost aduse tobogane gonflabile și piscine cu bile.

Și în Periș, localnicii s-au bucurat de artiștii îndrăgiți – Mariana Stan, Trupa Harmony și Lorin Stănescu, Generic cu Dan Ciotoi, Monica de la Angels și Anca Neacșu (ex Asia) cu dansatoarele ei și, din nou, Alin Oprea cu cele mai iubite și cunoscute de către public piese muzicale ale sale.

Vali Vijelie, cerut cu insistență la ”Zilele comunei Periș”

De la ora 21.00, scena a aparținut în totalitate lui Vali Vijelie, care a făcut ca toată curtea să se umple de luminițe de la telefoanele din public, care au transmis live prestația artistului. De altfel, special pentru artist, alături de perișeni s-au aflat și oameni din județele învecinate, care au venit să-și asculte interpretul preferat. De aceea și numărul forțelor de ordine a fost considerabil, însă toată lumea prezentă doar s-a simțit bine și nu au fost semnalate incidente neplăcute.

Și, cum stă bine unei petreceri memorabile, la final, perișenii au avut parte de un foc de artificii spectaculos.

Așadar, cam aşa au petrecut timp de două zile locuitorii din Buriaş şi Periş, fără incidente neplăcute, cu multă voie bună, într-o atmosferă prietenească.