Trofeul a fost câștigat de echipa Liceului Tehnologic „Doamna Chiajna” 

Luni, 14 noiembrie, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Ilfov a organizat, la Liceul cu Program Sportiv „Helmut Duckadam” din Clinceni, cea de-a doua ediție a competiției de fotbal care poartă numele  celui care a fost numit „Eroul de la Sevilla”. A fost un prilej pentru sportivii de la patru licee ilfovene să-și dovedească măiestria și talentul fotbalistic în cadrul unei întreceri viu disputate, cu goluri și parade extraordinare ale jucătorilor și portarilor, care au entuziasmat asistența prezentă la acest eveniment sportiv.

Directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST), Constantin Fînaru, ne-a oferit, cu această ocazie, amănunte despre competiția sportivă, care se dorește să devină una de tradiție pentru liceul din Clinceni. „Organizăm astăzi, la Liceul cu Program Sportiv „Helmut Duckadam” din Clinceni, ediția a II-a a Trofeului Helmut Duckadam. Această întrecere, care se adresează elevilor de liceu, își propune revitalizarea competițiilor sportive școlare, prin popularizarea jocului de fotbal la nivel liceal, precum și stimularea interesului pentru practicarea acestui sport de echipă în mod organizat. Totodată, avem în vedere favorizarea dezvoltării personalității tinerilor în planul integrării școlare, precum și ca modalitate de petrecere a timpului liber ca mijloc de preîntâmpinare a consumului de droguri și a actelor de violență.
La competiție, participă echipa de fotbal a Liceului Tehnologic «Doamna Chiajna», din comuna Chiajna, antrenor Mircea Jecu, a Liceului Tehnologic «Vintilă Brătianu» din Dragomirești Vale, antrenor prof. Marius Dobre, a Liceului cu Program Sportiv «Helmut Duckadam» din Clinceni, antrenată de prof. Mihai Burtea și cea a Liceului Tehnologic «Nicolae Bălcescu» din orașul Voluntari, pregătită de prof. Nicolae Iordache și Romeo Stancu. La festivitatea de premiere îl vom avea ca oaspete pe cel care a dat numele liceului din Clinceni, domnul Helmuth Duckadam”, ne-a precizat Constantin Fînaru.
Echipa liceului din Clinceni, cea mai bună!
Cele patru echipe participante au jucat, cum se spune în fotbal, „fiecare cu fiecare”, urmând ca la final formația care a acumulat numărul cel mai mare de puncte să fie declarată câștigătoare, iar în caz de egalitate de puncte, departajarea s-a făcut la golaveraj. Arbitrajul a fost asigurat de Mihai Moga și Vlad Dobre. În urma rezultatelor obținute, pe locul I s-a clasat echipa Liceului „Doamna Chiajna”, cu 7 puncte și golaveraj +8. Locul II a fost ocupat de echipa Liceului „Nicolae Bălcescu” din Voluntari, tot cu 7 puncte, dar golaveraj mai slab, +5, iar pe locul III a terminat LPS Clinceni, cu 3 puncte. Din păcate, Liceul „Vintilă Brătianu” nu a reușit nicio victorie și a ocupat locul al patrulea al competiției.
Au mai fost premiați și „cel mai bun portar” – Ianis Stanciu, „cel mai tehnic jucător” – Robert Constantin, și „golgheterul competiției” – Mihai Vasile. Cu ocazia festivității de premiere, Helmut Duckadam i-a felicitat pe tinerii participanți, și a apreciat că a asistat la o finală foarte bună, în care s-a jucat un fotbal de calitate.
„Au fost jocuri frumoase, am văzut echipe bune și copii talentați printre jucători și sper ca această tradiție, aceste turnee să continue și le urez multă baftă tuturor jucătorilor participanți. A fost un turneu, i-am putea spune demonstrativ, o ocazie de a promova acest sport în rândul tinerilor, de a promova activitățile fizice, pentru că, în ziua de azi, educația fizică în foarte multe școli lasă de dorit”, a punctat marele portar al fotbalului românesc.