Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 225 milioane de lei (aproximativ 46 milioane de euro) lansată de autorităţile române pentru sprijinirea crescătorilor de bovine, în contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.

Sprijinul public va fi acordat sub formă de subvenţii directe pentru a răspunde la pierderea veniturilor de către crescătorii de bovine în contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19.

Comisia Europeană a decis că schema românească este în linie cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar, în special granturile nu depăşesc 255.000 de euro per beneficiar, după cum se prevede în cadrul temporar pentru întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei agricole primare. În al doilea rând, sprijinul poate fi acordat până la 31 decembrie 2021. „Comisia Europeană a constatat că această măsură de sprijin este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru al Uniunii Europene”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Articol aparut in editia  print a Jurnalul de Ilfov, nr.550