După o pauză de doi ani, artiști mari și mici, specializați în ”dovlecit”, s-au reîntâlnit, în Parcul Mogoșoaia, la concursul de sculptat dovleci, de Halloween.

”Poteca dovlecilor fermecați”, eveniment organizat duminică, 30 octombrie 2022, de Primăria Mogoșoaia, a ajuns la cea de-a 8-a ediție, iar administrația locală a pus la dispoziția ”sculptorilor” inspirați tot ceea ce a fost necesar pentru derularea procesului artistic.
Așadar, de la ora 11.30, fiecare doritor să participe la concurs a primit ”kitul de dovlecit”, care a cuprins sac de gunoi, lingură, cuțit, dovleac și ”număr de concurs”. Până la ora 17.00, când ”poteca dovlecilor fermecați” a fost luminată, s-a lucrat intens, iar atmosfera veselă a fost asigurată de Teo Magic Show. La eveniment au participat și copii din câteva centre de refugiați.
Pe seară, a avut loc tragerea la sorți a câștigătorilor, prin intermediul platformei random.org, în concurs fiind înscriși, la final, 215 copii. Regulamentul anunțat a impus celor desemnați câștigători să se mai afle în parc la ora tragerii la sorți și să-și poată prezenta, pe ”aleea dovlecilor”, ”sculptura”. Aleatoriu, așadar, au fost desemnate câștigătoare numerele de concurs 178 (locul 3, care a primit din partea organizatorilor un card cadou, pentru achiziționarea de articole sporti­ve, în valoare de 300 de lei), 112 (locul 2, care a primit un card cadou în valoare de 500 de lei) și 64 (locul 1, premiat cu un card cadou în valoare de 1.000 de lei).