Călin Popescu Tăriceanu, copreședinte al Alianței Liberalilor și Democraților, a anunțat, săptămâna trecută, că formațiunea sa va merge cu candidați proprii la alegerile pentru Primăria București și primăriile de sector. Hotărârea a fost luată ca urmare a faptului că PSD si UNPR și-au desemnat deja candidații.

„Am decis foarte clar, la Bucureşti ALDE va avea candidat la Primăria Bucureştiului şi la fiecare sector şi listă separată la sectoare şi la Primăria generală. (…) Decizia a venit astăzi. PSD a luat decizia să meargă cu candidat la primărie şi la sectoare, i-a şi prezentat, noi am luat decizia să mergem cu candidat la primărie şi la sectoare, separat”, a declarat Tăriceanu.

 

Principalii adversari – liberalii

 

Călin Popescu Tăriceanu a a mai declarat, săptămâna trecută, că adversarii ALDE în campania electorală sunt liberalii și nu social-democrații. „Noi nu nu ne adresăm electoratului de stânga. Avem altă viziune, nu suntem adepţii ajutoarelor sociale, electoratul nostru este cel cu viziune de dreapta şi de centru dreapta, ţinta noastră este clasa de mijloc şi de aceea, în această campanie electorală adversarul nostru este PNL, partid sub sigla căruia s‑au ascuns cei de la PDL. PNL este partidul care a făcut zid în faţa ministrului justiţiei, cea care a declarat că drepturile omului sunt un lux.(…) Campania noastră se va face prin consultări directe cu cetăţenii, mesajul nostru trebuie să ajungă şi în mediul rural, acolo unde sursele de informaţie şi internetul nu sunt o regulă”, a mai spus Tăriceanu.