Uniunea Națională pentru Progresul României are un nou președinte, în persoana deputatului Valeriu Steriu. El a fost ales, sâmbăta trecută, lider al UNPR în cadrul Conferinței Naționale a partidului.

Valeriu Steriu a fost ales preşedinte al UNPR cu 339 voturi, în timp ce contracandidaţii săi, senatorii Iulian Cristache şi Ioan Iovescu, au obţinut 22 de voturi, respectiv 5 voturi, iar patru voturi au fost anulate. Scrutinul a fost secret şi s-a desfăşurat pe buletine de vot. Şi-au exercitat dreptul de vot 370 de membri ai ­UNPR, din cei 401 membri ai Conferinţei Naţionale. Valeriu Steriu, în vârstă de 50 de ani, este licenţiat în Inginerie, Maşini/ Unelte, la Institutul Politehnic-Facultatea TCM. Steriu este doctor în agronomie şi a urmat un curs postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţio­nale, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor. Steriu se află la al doilea mandat de deputat, iar în perioada 2001-2004 a fost secretar de stat pentru integrare europeană şi relaţii internaţionale în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Totodată, Congresul UNPR a votat, în unanimitate, modificarea statutului partidului, pentru a permite ca fostul președinte, Gabriel Oprea, cercetat în două dosare penale, să fie desemnat preşedinte fondator al UNPR.

UNPR vrea la guvernare

După ce a fost ales în cea mai înaltă funcție a UNPR, Valeriu Steriu a declarat că misiunea sa este aceea de a aduce partidul la guvernare şi de a face ca această formaţiune să fie elementul central al politicii româneşti şi nucleul oricăror coaliţii. „Nu vreau să ne aliem cu oricine (…) Obiectivul nostru nu trebuie să fie un partid anume, trebuie să fie mult mai important, trebuie să nu lipsim de la guvernare”, a susţinut acesta. Conferinţa Naţională s-a desfăşurat în absenţa lui Gabriel Oprea, care a demisionat de la conducerea UNPR pe 3 martie 2016. La conferinţă au participat peste 400 de delegaţi, printre care s-a numărat şi actriţa Cezara Dafinescu.

Oprea și Onțanu, omagiați!

 

Pe parcursul evenimentului, mai mulţi reprezentanţi ai UNPR i-au adus omagii atât lui Gabriel Oprea, cât şi preşedintelui interimar al partidului, Neculai Onţanu, care, vinerea trecută, a fost arestat preventiv. Totodată, Oprea şi Onţanu au fost aplaudaţi de toţi delegaţii UNPR de mai multe ori pe parcursul conferinţei. „Domnule Onţanu, vă iubim (…) şi avem nevoie de dumneavoastră în mijlocul nostru”, a spus unul dintre liderii UNPR, Gheorghe Bica.