Cel mai mare spital de copii din România „Dr. Victor Gomoiu” îşi va deschide porţile în curând, în Bucureşti. Autorităţile anunţă deja, inaugurarea ambulatorului de specialitate al unităţii sanitare. Evenimentul va avea loc săptămâna viitoare, în prezenţa primarului general al Capitalei, Gabriela Firea şi a ministrului Sănătăţii, Florian Bodog.

 

Noua unitate sanitară în care vor fi trataţi copiii, va fi un spital metropolitan şi va beneficia de echipamente şi aparatură medicală de înaltă performanţă. “Vom avea și noi în Capitală un spital pe care îl vom putea numi într-adevăr de nivel occidental atât în ceea ce privește aparatura, dotările, fluxurile medicale și personalul. După ce se realizează studiul de fezabilitate, după ce se aprobă indicatorii tehnico-economici, se semnează contractul și ordinul de începere a lucrărilor, un spital se poate realiza în 2-3 ani maxim, deci este realizabil în acest mandat, dacă ne mișcăm în termenii în care i-am anunțat până acum și anume să nu pierdem nicio secundă și să nu creăm situații cu proiecte foarte proaste care în final creează conflicte între proiectant, consultant și constructor”, a spus primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, într-o emisiune la Antena 3.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea: „Multe secții din spitale sunt supraaglomerate sau unele funcționează în clădiri foarte vechi”

Edilul a şi motivat necesitatea construirii unui spital nou, în Bucureşti. “Avem 19 spitale în subordinea Primăriei și a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, dar multe secții din aceste spitale sunt supraaglomerate sau unele funcționează în clădiri care sunt foarte vechi și trebuie consolidate, reparate, aduse într-o stare mult mai bună din punct vedere al funcționalității ca și spital, de aceea am făcut o solicitare la Ministerul Sănătății și dorim să construim acest spital”, a mai spus primarul Gabriela Firea. Cât priveşte unităţile sanitare vechi, edilul a ţinut să precizeze faptul că anumite corpuri de spital ar putea ieşi din funcţiune din cauza stării clădirilor.