O seară magică, pe scena Centrului Cultural al M.A.I.

Consiliul Județean Ilfov, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, a sprijinit cu prezența Tarafului Ilfovului realizarea, săptămâna a trecută, a spectacolului aniversar ”Ciocârlia 75”. Este vorba despre marcarea împlinirii a 75 de ani de la înființarea Ansamblului artistic al Ministerului Afacerilor Interne, iar evenimentul realizat de către actualul director al ansamblului, Mirel Bria, alături de regizorul artistic Marian Ciripan, a avut loc la Centrul Cultural al M.A.I, joi, 24 noiembrie 2022, începând cu ora 18.00.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 628, ediția print

În fața unui public numeros, personalități ale folclorului românesc și numeroși artiști valoroși au urcat pe scenă, pentru a-i încânta pe iubitorii genului. Și, vorbim aici despre Gheorghe Zamfir, Rodica Anghelescu, Mioara Velicu, Aneta Stan, Cornelia și Lupu Rednic, Steliana Sima, Gheorghe Turda, Ionela Stăncioi – Belu, Mirel Bria și Taraful Domnesc, Taraful Ilfovului, Marian și Alina Alexandru, Pancirel Constandache, Maria Stroia, Cristina Gheorghiu, Ionuț Sidău, Nicolae Datcu, Bogdan Ioniță, Doina Ghițescu, Narcisa Băleanu și Natalia Popescu și mulți alți mari artiști care s-au lansat pe scena Centrului Cultural al MAI.

Momente artistice de neegalat

”Gongul a bătut de trei ori, iar murmurul s-a tranformat în liniște.

– Gata, să se ridice cortina!

Timpul s-a oprit în loc, în timp ce inegalabilul Gheorghe Zamfir a reluat bagheta dirijorală a orchestrei Ansamblului artistic Ciocârlia, după 53 de ani. Așa a început spectacolul aniversar ”Ciocârlia 75 de ani”. În sala de spectacole ”Nichita Stănescu” a răsunat ritmul muzicii, care ne-a unit dintotdeauna, ­aducându-ne bucuria și emoția revederii. Am fost onorați de prezența într-un număr extrem de mare a publicului, care a ocupat la capacitate maximă locurile sălii, dar și de numele sonore care ne-au călcat pragul. Doamna secretar de stat, Aneta Matei, a transmis mesajul domnului Lucian Bode – ministrul Afacerilor Interne, oferindu-i un premiu și o distincție maestrului Gheorghe Zamfir, dar au fost prezenți în sală și secretarul de stat Adrian Voican și subsecretarul de stat Petru Bledea. Prezentatori au fost Doina Mirea și Gelu Voicu, dirijor Cornel Turcitu, regizor artistic Marian Ciripan, coregrafi Daniel Sandu Toma și Ioan Petcu, coordonator artistic ”Taraful Ilfovului” – Mircea Constantin, iar de sunet s-a ocupat Valentin Popa. A fost o seară de vis, un regal al muzicii românești și pentru asta vă mulțumim tuturor”, au comunicat, la finalul evenimentului, re­prezentații Centrului Cultural al M.A.I.