Col. Bogdan Enescu, insp. șef IJJ Ilfov, Laurenţia Tortora, subprefect, Marius Ghincea, prefectul jud. Ilfov şi Rizia Tudorache, vicepreședinte CJ Ilfov și președinte ATOP Ilfov

28 noiembrie a fost ziua în care, în urmă cu 99 de ani, Congresul General al Bucovinei a adoptat, la Cernăuţi, moţiunea privind Unirea necondiţionată şi pe vecie a Bucovinei, cu vechile ei hotare. O zi care a precedat Marea Unire din 1 Decembrie, o zi de sărbătoare și la Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Ilfov.

Articol apărut în nr. 380 al Jurnalului de Ilfov, ediția print

Așadar, la sediul IJJ Ilfov, în prezența prefectului și subprefectului județului, Marius Cristian Ghincea și Laurenția Tortora, a vicepreședintelui Consiliului Județean Ilfov, Rizia Tudorache, președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) de la nivelul județului, a comisarului șef de poliție Doru Marius Iacobuș, inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov și comandantului ISU ”Codrii Vlăsiei” Ilfov, Irinel Alexandru Precup, a avut loc ceremonia de acordare a unor recompense. Au primit astfel de aprecieri jandarmii care s-au distins în activitate, prin modul exemplar de executare a misiunilor încredințate, cei care au obținut rezultate deosebite în îndeplinirea atribuțiilor sau în pregătirea profesională, cei care au avut o comportare demnă și meritorie pe tot parcursul anului 2017. În total, 12 avansări în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, 21 de recompense cu ”Diplomă de merit”, 16 recompense cu ”Mulțumiri”, 17 cu ”Felicitări” și 14 recompense cu ”Citare prin ordin de zi pe unitate”.

În deschiderea fes­tivi­tăților, inspectorul șef al IJJ Ilfov, col. ­Bogdan Enescu, a vorbit colegilor și invitaților despre im­portanța Zilei Naționale a României, o sărbătoare de suflet pentru românii de pretutindeni, mai cu seamă pentru militarii din toate categoriile de forțe ale statului român care, de-a lungul veacurilor, au participat la înfăptuirea Unirii. În continuare, Bogdan Enescu a dat citire mesajului inspectorului general al Jandarmeriei Române și i-a poftit pe oficialii invitați să înmâneze noile „grade” ofițerilor și subofițerilor recompensați cu „Avansare înainte de termen”. Pe rând, invitații au transmis jandarmilor ilfoveni mesaje de apreciere și felicitări pentru modul exemplar în care își desfășoară activitatea profesională și pentru rezultatele obținute în toată activitatea lor.

La numai o zi după jandarmi, pe 29 noiembrie, la sediul Inspectoratului de Poliție al județului Ilfov (cel mai tânăr inspectorat de poliţie din ţară, înfiinţat pe 15 ianuarie 1998), de asemenea în prezența prefectului și a președintelui ATOP Ilfov, a comandantului ISU Ilfov și a comandantului Inspectoratului Județean de Jandarmi, 6 ofițeri și 6 agenți din structurile poliției ilfovene au fost avansați în gradul profesional următor înaintea expirării stagiului minim în grad. Mai mulți polițiști au primit, la rândul lor, ca semn de apreciere și recunoștință pentru munca depusă în anul 2017, diplome de excelență. ”Încă o zi minunată petrecută alături de colegii din Inspectoratul de Poliție al județului Ilfov, pe care îi felicit pentru curajul de a purta «greutatea» uniformei”, le-a spus prefectul Marius Cristian Ghincea polițiștilor ilfoveni, referindu-se la importanța misiunii profesionale a acestora.