@ Proiectul este coordonat de Camelia Potec  @ Copiii vor studia pe baza programei britanice, vor fi inițiați în sport și vor putea explora natura ca habitat pentru joacă

Într-un cadru natural de excepție, la doi pași de agitația urbană, grădinița BEST Preschool (British Education & Sports Țiriac Preschool) și-a lansat oficial serviciile educaționale, fiind inaugurată, săptămâna trecută, de Ion Țiriac și Camelia Potec. BEST Preschool reprezintă un nou concept educațional pentru preșcolari, bazat pe programa britanică, inițiere în sport și experiențe în pădure.

Grădinița, aflată sub administrarea Grupului Țiriac, își deschide porțile cu programe de vară începând cu această lună, iar din 1 septembrie 2021 va oferi servicii preșcolare complete, la cele mai înalte standarde, pentru copii cu vârste cuprinse între 18 luni și 6 ani. Principalele arii de interes ale BEST Preschool sunt: abordarea programei britanice, inițierea în sport și experiențe în pădure.

Instituția de învăță­mânt este situată în partea de nord a capitalei, pe strada Jandarmeriei, nr. 14, sector 1, în pădurea Băneasa și se află în vecinătatea Stejarii Clubul Rezidențial și Stejarii Country Club.

Sistemul inedit de pre­dare, elaborat de BEST Preschool, include abordarea unui program de inițiere într-o gamă extinsă de opțiuni cu scopul de a identifica preferințele celor mici, de la cele mai fragede vârste, către anumite arii sportive și de a cultiva un stil de viață sănătos și activ începând cu primii ani de viață.

Grădinița urmează programa educațională britanică Early Years Foundation Stage

BEST Preschool se bazează pe curriculum britanic și urmează programa educațională britanică Early Years Foundation Stage, având alături o echipă de experți, inclusiv vorbitori nativi de limba engleză. Programa britanică are în vedere importanța unui parcurs de formare echilibrat și practicarea limbii engleze în comunicarea curentă.

Ghidată de valorile Grupului Țiriac în termeni de excelență și de dorința de a inspira copiii să perceapă mișcarea drep o normalitate în viața de zi cu zi, grădinița va implica preșcolarii în sporturi precum: tenis, fotbal, înot, patinaj, baschet, karate, balet, alergare, gimnastică și parkour, având alături o echipă de profesioniști în domeniu. Totodată, poziționarea instituției în pădurea Băneasa, asigură un mediu favorabil pentru dezvoltarea micilor cursanți, oferindu-le posibilitatea de a explora natura înconjurătoare și de a o utiliza ca habitat pentru joacă.

Un spațiu ideal pentru dezvoltarea celor mici

“La BEST ­Preschool nu vorbim despre sporturi olimpice, dar vorbim despre o viață normală pe care un copil o poate avea prin intermediul jocurilor și activităților sportive. Grădinița dispune de teren de tenis, teren de fotbal, teren de baschet, pistă de atletism, dar și spațiu pentru multe alte activități care le vor permite copiilor să se joace, să alerge și cel mai important, să se dezvolte. Demarat ca un program de educație fizică conceput pentru copiii aflați la o vârstă fragedă, obiectivul nostru este ca preșcolarii să dezvolte aptitudini sănătoase care să îi conducă către o activitate fizică regulată și relevantă în obținerea de înalte performanțe academice”, a declarat Ion Țiriac, la inaugurare.

Coordonatorul institu­ției de învățământ este campioana olimpică la competițiile de natație, Camelia Potec, care este și mama unei fetițe de 2 ani.

“Educația înseamnă înainte de orice, un copil fericit și sănătos. Iată de ce la BEST ­Preschool sportul nu este predat ca o activitate de performanță, ci pentru utilizarea energiei în scopuri constructive și distractive în același timp. Programele BEST Preschool urmăresc abordarea sportului ca pe un sistem de joacă și divertisment, ghidându-i astfel pe copii să aibă un stil de viață sănătos. În calitate de părinte îmi doresc ca fetița mea să înțeleagă rolul sportului și să îi facă plăcere să îl practice. Aceste lucruri le vom insufla tuturor micuților de la BEST Preschool”, a menționat coordonatorul grădiniței, Camelia Potec.

”Orice copil pe lumea asta ar trebui să aibă libertate de mișcare, nu vorbim despre sporturi olimpice, nici despre ce face în viitor cu sportul, ci despre o viață normală a unui copil care poate să se joace cum vrea el în nisip, poate să cadă, se julește, iar unul dintre lucrurile cele mai importante este să învețe să se ridice singur când cade”, a punctat Ion Țiriac, vorbind despre importanța care ar trebui acordată învățământului preșcolar și despre nevoia unor investiții și a implementării unor proiecte ample de dezvoltare a acestui segment educațional.

Ion Țiriac a mai menționat că dorește ca în cadrul BEST ­Preschool, alături de curricula britanică, cei mici să studieze limba română, obligatoriu, cel puțin două ore săptămânal și, evident, în fiecare zi, în limita posibilităților, copiii să petreacă timp afară, în natură. ”Pe părinții  care nu doresc acest lucru, îi rog să nu vină aici, să se ducă în altă parte. Eu așa consider, că un copil ar trebui să aibă viața în viitor”, a subliniat Ion Țiriac. Omul de afaceri a mai menționat că grădinița ar putea asimila acum aproximativ 80 de copii, dar există și posibilitatea de extindere a acesteia și creșterea efectivelor de preșcolari.