Având în vedere starea de urgență instituită prin Decretul nr. 195/2020 pe teritoriul României, în baza Ordinului Ministrului Afacerilor Interne nr. 44/19.03.2020 precum și în baza Dispoziției Șefului Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov nr. 133883/23.03.2020, polițiștii locali din cadrul Poliției locale Buftea au fost planificați pentru acționare împreună cu structurile de poliție ale Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov și Inspectoratului județean de Jandarmi Ilfov în misiuni curente, potrivit unui anunț al Primăriei Buftea.

”Ținând cont de planificările efectuate și nevoia de personal care să asigure prezența activă în teren pe timpul nopții, dispeceratul Poliției locale Buftea nu va mai funcționa în intervalul orar 22:00 – 06:00, astfel că avem rugămintea ca cetățenii orașului Buftea să apeleze dispeceratul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov -Poliția orașului Buftea – la numărul de telefon 021.350.55.87, iar pentru urgențe apelul unic de urgență 112”, se menționează în anunț. Mai multe detalii AICI

01.04.2020

Tipizate cu ”Declarația pe propria răspundere”, la biroul ”Relații cu Publicul” din cadrul primăriei

Pentru a veni în ajutorul cetățenilor, primăria orașului Buftea pune la dispoziție tipizate cu ”Declarația pe propria răspundere”. Aceste documente pot fi luate de la biroul ”Relații cu Publicul” din cadrul primăriei. Modelul declarației pe proprie răspundere  este accesibil și pe pagina https://stirioficiale.ro/.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului.

Puteti completa și folosind https://formular.sts.ro/

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 494, ediția print

Primăria la dispoziția cetățenilor, dezinsecția prioritară

În contextul riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus SARS-CoV-2 la nivel național și internațional, Primăria Orașului Buftea reamintește că este la dispoziția cetățenilor cu următoarele numere de telefon pentru semnalarea oricăror incidente și pentru a solicita informații cu privire la  situația actuală: Primar – Gheorghe Pistol – 0747.58.95.89; Viceprimar – Alexandru Vaida – 0734.33.00.46; Șef Serviciu Poliția Locală Buftea – Marian Cuchilan – 0758.49.74.20.

 

”Avem la fiecare intrare în bloc dezinfectant, urmează să facem două treceri pe săptămână, cu nebulizare pe fiecare scară de bloc. Acționăm prin Direcția de Asistență Socială și ajungem la fiecare persoană cu vârsta peste 65 de ani pentru a vedea dacă sunt nevoi speciale. Avem aproximativ 3.000 de persoane vârstnice, deci este foarte greu. Unii dintre cetățeni au și copii, nu au nevoie de ajutoare speciale, dar unii nu au și important este să trecem, să ajungem pe la dânșii. Pentru cei care nu au niciun sprijin, echipe ale primăriei le fac cumpărăturile”, ne-a declarat primarul Gheorghe Pistol.

Primăria orașului Buftea  anunțat că s-au luat măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii COVID-19 prin dezinfectarea celor mai frecventate zone publice. Primăria face însă apel la cetățenii orașului Buftea de a da dovadă de înțelegere și responsabilitate în evaluarea necesității deplasării în afara locuinței/gospodăriei.

”Îndemnăm cetățenii orașului Buftea să se informeze doar din surse oficiale și să respecte recomandările autorităților competente”, precizează un anunț al Primăriei orașului Buftea.

De asemenea, primăria a pus la dispoziția cetățenilor pe pagina de web informațiile privind deciziile oficiale luate la nivelul Grupului de Comunicare Strategică, insistând în mod special pe recomandările generale privind prevenirea infecției cu Coronavirsu (Covid – 19).

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, cetățenilor li se reamintește să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Primăria Buftea a anunțat și că, începând cu data de 23 martie, parcul circulant STB SA a fost diminuat, ca urmare a cererii reduse de transport public înregistrată în ultima perioadă. În consecință, pe toată durata stării de urgență, autobuzele liniei regionale de transport R469 care operează pe traseul București – Chitila – Buftea și retur vor circula după un alt program. Potrivit STB, autobuzele liniei regionale R469 vor circula pe un traseu modificat în ambele sensuri, de la intersecţia Str.Milano/Str. Independenţei, astfel:

Pe sensul spre Orașul Buftea: Str. Milano, Str. Agricultori, Str. Vlăsiei, Str. Abator, Str. Iuliu Maniu, Str. Știrbei Vodă, Str. Horia, Str. Independenţei, Aleea cu Brazi, Str. Cloșca, Str. Știrbei Vodă, Șos. București-Târgoviște, Str. Viilor, Str. Șantierului, Bd. Mihai Eminescu, Șos. București – Târgoviște, Str. Industriei, terminal „Oraș Buftea”.

Pe sensul spre Străulești (București): Șos. București-Târgoviște, Bd. Mihai Eminescu, Str. Șantierului, Str. Viilor, Șos. București-Târgoviște, Str. Știrbei Vodă, Str. Cloșca, Aleea cu Brazi, Str. Independenţei, Str. Horia, Str. Știrbei Vodă, Str. Iuliu Maniu, Str. Abator, Str. Vlăsiei, Str. Agricultori, Str. Milano, DJ 602, DN7, Oraș Chitila, Șos. Banatului, Șos. Chitilei, Bd. Laminorului, Bd. Bucureștii Noi, terminal „Străulești”.

Staţiile de autobuz „Apusului”, situate pe Șos. Banatului (DN 7), pe ambele sensuri ale traseului liniei R469, vor fi suspendate.

Staţia de autobuz „Drumul Ciocănești”, aferentă liniilor R402, R436 și R469, amplasată pe Șos. București-Târgoviște (DN 1A), în Orașul Buftea, pe sensul spre terminalul „Oraș Buftea”, va fi redenumită „Știrbei Vodă”.

Pe traseul modificat, autobuzele liniei R469 vor efectua opriri în stațiile comune cu cele ale liniei R402.