Primele plăți pentru Programul FIDELIS

MFP va efectua, pe 27 iunie, prima plată de dobândă în valoare de 21,5 lei/obligaţiune, aferentă titlurilor de stat care au fost emise conform Prospectului de emisiune a titlurilor de stat destinate exclusiv investitorilor persoane fizice, în cadrul Programului FIDELIS. Plăţile vor fi realizate prin intermediul Raiffeisen Bank. În iulie, ministerul lansează o nouă emisiune de titluri de stat pentru populaţie, care va avea scadenţa în 2018. Titlurile, în valoare nominală de 100 lei, pot fi cumpărate de orice persoană fizică, de peste 18 ani. La scadenţă, MFP va organiza o loterie aniversară, prin care 100 de persoane fizice, deținători de titluri, vor câștiga premii de câte 1.000 de lei fiecare, indiferent de numărul de titluri deţinute.

 

15 iunie – data limită pentru declarațiile de avere

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunțat că termenul limită pentru depunerea declarațiile de avere și de interese este 15 iunie 2016. De asemenea, persoanele suspendate din exerciţiul funcţiei sau al demnităţii publice pentru o perioadă ce acoperă integral un an fiscal vor actualiza declaraţiile în termen de 30 de zile de la data încetării suspendării. Cei care nu se conformează acestor termene și prevederi riscă amenzi de până la 20.000 de lei.

 

Din septembrie, taxele ANAF vor putea fi plătite și cu cardul

Marius Bostan, ministrul Comunicaţiilor și pentru Societatea Informaţională, a anunțat că, începând din luna septembrie 2016, taxele la ANAF vor putea fi plătite cu cardul. În prezent, aproape 250 de primării acceptă plata online cu cardul a taxelor și impozitelor locale prin intermediul platformei www.ghiseul.ro – Sistemul Naţional Electronic de Plată Online, ceea ce reprezintă o creștere cu peste 30% faţă de finalul anului trecut, acoperind peste 80% din populaţia urbană și bancarizată.

 

Lidl devine agent de turism, pentru clienții săi

Retailerul german Lidl aduce pe piaţa din România un nou serviciu, odată cu lansarea Lidl Tour, un magazin online cu vacanţe, cu pachete create special pentru clienţii săi. Vacanţele vor putea fi rezervate și achiziţionate online sau prin intermediul unui hotline dedicat. Ofertele cuprind pachete turistice pentru toate perioadele anului, către o serie de destinaţii, inclusiv interne. Fiecare pachet achiziţionat prin Lidl Tour va include un beneficiu suplimentar, fie că va fi vorba despre un beneficiu surpriză sau de facilităţile incluse în costul pachetului.