Site-urile ilegale de jocuri de noroc vor fi blocate

Furnizorii de servicii de internet au obligația să blocheze accesul la site-urile de jocuri de noroc aflate pe lista neagră a Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), publicată pe site-ul acestuia. Deja, o bună parte dintre provideri au blocat accesul la site-urile respective. În prezent, pe lista neagră a ONJN figurează circa 150 de site-uri, lista fiind actualizată lunar sau mai des. Organizatorii online de jocuri de noroc cărora li s-a retras autorizaţia sunt obligaţi să returneze banii jucătorilor.

 

ANAF, cu ochii pe „Dragonul Roșu”

În urma controalelor efectuate în ultimele zile de inspectorii ANAF la complexul „Dragonul Roșu”, s-a constat un nivel foarte mare al evaziunii fiscale. Astfel, după 3 zile de verificări la 144 de contribuabili, au fost aplicate 152 de amenzi, în valoare de 1.369.929 lei, au fost confiscați 656.841 lei (bunuri și cash) și s-au transmis 54 de invitații pentru verificări. În aceste condiții, președintele ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, a decis ca, pentru o anumită perioadă, inspectorii antifraudă să desfășoare aceste controale în fiecare zi, în cazul acestui engros. „Dacă în celelalte situații inspectorii noștri alternează acțiunile de verificare cu cele de monitorizare, dat fiind volumul mare de mărfuri și nivelul ridicat al evaziunii din Dragonul Roșu, agenții economici din acest complex comercial vor fi verificați zilnic”, a spus președintele ANAF.

 

Rectificarea bugetară aduce mai mulți bani la primării

A doua rectificare bugetară din 2015 le-a adus primăriilor și consiliilor județen bani mai mulți. Acestea au primit sub diverse forme, 4 miliarde de lei în plus. Potrivit Guvernului, sunt bani pentru încălzirea marilor orașe, pentru repararea drumurilor județene și comunale sau pentru investiții în canalizare, școli sau spitale. În schimb, bugetul de investiții al Ministerului Transporturilor a fost văduvit de 2,75 mld. lei. S-au tăiat bani de la 44 de proiecte de construcții și reabilitări de drumuri, autostrăzi sau variante ocolitoare. Toate sunt proiecte care aveau termene de finalizare parțială sau totală anul acesta și care, acum, sunt amânate pentru anul viitor.

 

Tichete de masă pe suport electronic

MFP a autorizat compania Sodexo să emită tichete de masă pe suport electronic, începând cu data de 23 octombrie. „Tichetele de masă pe suport electronic Gusto Pass de la Sodexo simplifică procedura de acordare a drepturilor salariale aferente tichetelor de masă de către angajatori, oferind în același timp o mai mare flexibilitate în utilizare pentru angajați. Tichetele de masă în format electronic Gusto Pass sunt emise sub licența MasterCard, încorporează tehnologia chip&pin, sunt contactless și pot fi utilizate în unitățile de alimentație publică partenere”, se spune într-un comunicat Sodexo. Compania estimează că, după  primii trei ani, volumul de tichete de masă pe suport electronic emise de Sodexo va reprezenta 30% din total.