Ziua de 1 Iunie este o zi specială pentru noi toți, o sărbătoare a copilăriei care ne inspiră să dăm copiilor emoții de bucurie, să ne implicăm în a le oferi protecția și grija de care au nevoie și, cel mai important, să le arătăm iubirea!

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 454, ediția print

Astfel, salariații Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov s-au gândit să sărbătorească anul acesta ziua de 1 Iunie împreună cu copiii de la Fundația Casa Lidia, situată în comuna Domnești. Micuţii, dar şi copiii mai măricei, au primit cadouri și au petrecut câteva ore minunate alături de adulţi, angajaţii Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov.

Fundația găzduiește 16 copii cu vârste între 5 și 17 ani – abandonați sau orfani – ajutându-i să trăiască într-o familie și să-și clădească propria lor viață. Copiii iubesc să stea în aer liber, să se bucure de natură, iar atunci când vremea nu este de partea lor îi putem găsi în camera de joacă. Acolo desenează, pictează, desfășoară diverse activități. Salariaţii din CAS Ilfov au fost surprinși să vadă că şi copiii ajută la treburile gospodărești – evident, fiecare după puterile lui – având responsabilități clare, dar bucurându-se de ocazia muncii împreună.

A fost o experiență minunată, pe care cu siguranță o vor repeta cei de la CAS Ilfov, care ne-au povestit că bucuria cu care au fost întâmpinaţi rămâne de neprețuit, iar orele petrecute cu cei din Casa Lidia au fost extrem de emoționante. Președinte – director general al CAS Ilfov, dr. Aurelia Isărescu, a explicat cât de important a fost acest demers, în condiţiile în care copiii aflaţi în astfel de situaţii au mare nevoie de prieteni și de încurajări. “Iar CAS Ilfov se bucură să le fie aproape ori de câte ori are ocazia”, a spus domnia sa. Aceasta a mulţumit tuturor celor implicaţi, de la nivelul CAS Ilfov, care au făcut această zi de neuitat pentru copii, dar şi pentru oaspeţi.